Seçmeli din dersleri zorunlu oldu

İstanbul Kadıköy'de bulunan Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi'nde seçmeli din dersleri zorunlu oldu.

GÜNDEM 08.01.2021, 14:42 08.01.2021, 14:53
Seçmeli din dersleri zorunlu oldu

Okullardaki seçmeli ders öncesi “Eğitime Destek Platformu”adı altında örgütlenen iktidar yanlısı TÜGVA, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, Önder ve Türkiye Diyanet Vakfı, “millî, ahlâkî, insânî, manevî ve kültürel değerleri” benimseyen öğrenciler yetiştirmek için harekete geçti ortaya çıkmıştı.

Ülke genelinde temsilcilerin katılımıyla online koordinasyon toplantısı düzenlenen “Eğitime Destek Platformu”, öğrencilerin “Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler” derslerini seçmeleri için seferberlik başlatmışlardı. Okul yönetimlerinin de bu yönde kararlar aldığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021- 2022 Eğitim-Öğretim yılı seçmeli ders süreci 4 Ocak'ta başlamıştı. 04-22 Ocak 2021 tarihleri arasında 4,5, 6,7, 9, 10. ve 11. sınıfta olanlar önümüzdeki yıl için ders seçimi yapacak. Veliler çocuklarının almasını istediği dersleri elektronik ortamdan ya da elden okul müdürlüklerine teslim edebilecek.

Seçilen bir dersin açılabilmesi için en az sekiz öğrencinin o dersi seçmesi gerekecek.

İSTANBUL'DAKİ O LİSEDE ŞAŞKINLIK YARATAN KARAR

İstanbul Kadıköy'de bulunan Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi'nde seçmeli din dersleri zorunlu oldu.

Okul yönetimi 5 Ocak'ta bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda 9. ve 10. sınıfların seçmeli dersleri kararlaştırıldı. Öğrenciler sadece okul yönetiminin beliryeceği dersleri seçebilecek. 9. sınıf öğrencileri 5 saatlik, 10. sınıf öğrencileri ise 4 saatlik seçmeli derslerinde en az bir tane din dersi almak zorunda. Yoksa ders kredisi tamamlanamıyor. Alınan karara ise öğrenciler ve veliler tepkili.

İşte o karar ve seçmeli dersler:

Yorumlar (0)