Seçim öncesi Tunceli'de buzdolabı dağıtan kayyum Vali'nin kızı kaymakam oldu!

HDP'li Belediye'ye kayyum olaranan atanan Vali'nin kızı kaymakam oldu

GÜNDEM 04.06.2020, 20:43
Seçim öncesi Tunceli'de buzdolabı dağıtan kayyum Vali'nin kızı kaymakam oldu!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın kızı Elif Nur Yaman Saçal’ın geçen ekim ayında Aksaray’ın Gülağaç ilçesine kaymakam olarak atandığı ortaya çıktı. AKP’deki siyasilerin ve hükûmete yakın bürokratların yakınlarının devlette görev alması konusunda yeni bir örnek bu kez İçişleri Bakanlığı bünyesinde ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı’nın Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atadığı ve son yerel seçimleri kazanan HDP’li Ahmet Türk’ün yerine ikinci kez göreve getirilen Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın kızı Elif Nur Yaman Saçal, İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle kaymakam olarak atandı. Elif Nur Yaman Saçal’ın, AKP Gençlik Kolları’nda aktif siyaset yapmasının ardından kaymakamlığa atanması dikkati çekti.
T24’ün haberine göre, Saçal’ın, kendi adını taşıyan internet sitesindeki biyografisinde AKP’deki siyasi sürecini detaylı biçimde anlatırken, kaymakamlığa ait resmi sitede söz konusu bilgilere yer vermediği görüldü.

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden kaymakamın babası açıkladı
Kayyım görevi sırasında belediye bütçesinden yaptığı harcamaları eleştiri konusu olan Vali Yaman’ın kızının kaymakam olarak atandığı bilgisi, Derik’teki bombalı saldırı sonucunda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Baba Safitürk, Vali Yaman’ın olay çerçevesindeki tutumunu eleştirdiği açıklamasında, “Bizim Sakarya’da çocuğumun şehadetinden sonra üçüncü vali değişti. Ama Mardin Valisi halen yerinde duruyor. Ve ödüllendirilmiştir. Kızı Kaymakam olmuştur” dedi. Bu açıklamanın sonrasında Vali Yaman’ın kızı Elif Nur Yaman Saçal, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu tamamladıktan sonra Aksaray’ın Gülağaç ilçesine kaymakam olarak atandığı ortaya çıktı.

Yorumlar (0)