Saygı Öztürk: 'Emekli Orgeneral Aytaç Yalman koronavirüsten hayatını kaybetti'

Gazeteci Saygı Öztürk, Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman'ın koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

GÜNDEM 19.03.2020, 11:38
Saygı Öztürk: 'Emekli Orgeneral Aytaç Yalman koronavirüsten hayatını kaybetti'

KRT'de Sisler Bulvarı programının yapan gazeteci Saygı Öztürk, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın Koronavirüs'ten dolayı hayatını kaybettiğini ve eşi ile kız kardeşinin de karantinaya alındığını açıkladı.

Aytaç Yalman 16 Mart 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti. 

Saygı Öztürk'ün açıklaması şöyle oldu:

Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, emekli orgeneral önceki gün toprağa verildi İstanbul'da. 

Aytaç Yalman Paşa son derece sağlıklı sporunu yapan  bir insan. 80 yaşında. Fenerbahçe Ordu Evi'nde sporunu yapıyor. Sporunu yaparken nefes darlığı çektiğini belirtiyor. Hastaneye kaldırılıyor. 

İlk tetkiklerden sonra GATA'ya sevk ediliyor. Orada ilk tetkikler ilk bulgular malum rahatsızlıktan malum virüs olduğu ifade ediliyor. Evine gitmek istiyor fakat birkaç saat sonra vefat ediyor.

Hastaneden doğrudan alınıp mezarlığa annesinin yanına götürülmesi, hiçbir tören yapılmadan, asker arkadaşlarına bilgi verilmeden böyle bir olay gerçekleşiyor. 

Eşi Belma Hanım apar topar hemen hastaneye kaldırılıyor. Sözünü ettiğimiz hastanede karantina altında bulunuyor. Kız kardeşinin de aynı şekilde karantina altında olduğunu biliyoruz. 

Yorumlar (0)