Savcılık Eren Erdem'in sözleri için harekete geçti!

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Eren Erdem'in dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.

GÜNDEM 23.05.2018, 21:19 23.05.2018, 21:19
Savcılık Eren Erdem'in sözleri için harekete geçti!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Eren Erdem'in milletvekili adayı gösterilmemesiyle başlayan süreç farklı bir yöne doğru evirilerek devam ediyor.

Erdem, aday gösterilmediğini öğrendiği akşam CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında sitem dolu sözlerin yer aldığı bir tweet paylaştı ve şunları söyledi:

"BELGELERİ TEZCAN'DAN ALDIM"

Artı 1 TV'ye bağlanan Eren Erdem, MİT TIR'ları belgesiyle ilgili "FETÖ’den belge almakla yargılanıyorum ama MİT tutanaklarını bana Bülent Tezcan verdi" diye konuştu.

SAVCILIK HAREKET GEÇTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Erdem'in yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler doğrultusunda, soruşturma başlattığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında, 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar vererek, Erdem hakkında yurtdışına çıkış yasağı koymuştu. Erdem, aynı gün Almanya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelmiş ancak hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle yurtdışına çıkamamıştı.

Yorumlar (0)