banner773

SARAYI TARTIŞMAKTAN UTANMIYOR MUSUNUZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Coğrafi Sistemler ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin Ahlat’a saray yapılmasının önünü açan 20. Maddesi üzerine CHP Grubu adına TBMM kürsüsünde konuştu.

GÜNDEM 13.02.2020, 14:56
SARAYI TARTIŞMAKTAN UTANMIYOR MUSUNUZ?

HUKUKA AYKIRILIKTA ISRAR

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Ahlat’a yapılacak sarayın AK Parti'nin Genel Başkanı 26 Ağustos 2018'de Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü kutlamalarında bir talimatıyla "Buraya 1.071 metrekarelik bir otağ, saray istiyorum." Demesiyle gündeme geldiğini AK Parti Grubunun bunu emir telakki edip kanun metnini hemen torba yasayla getirdiklerini belirtti. 2019 Ocak ayında Meclisten bütün itirazlara rağmen geçen yasa için Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak Anayasa Mahkemesine gidildiğini söyleyen Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesinin düzenlemeyi Anayasa'nın 2'nci, 43'üncü ve 56'ncı maddesine aykırılıktan iptal ettiğine dikkat çekti. Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından 26 Ağustos 2019'da sarayın tek adamının çıkıp, yine Malazgirt'te dedi ki: "Birileri bizim bu sarayı yapmamıza engel olmaya çalışıyor. Çatlasanız da patlasanız da bu sarayı yapacağız.” dediğini belirten Gülizar Biçer Karaca; ‘Ülkemizi yöneten ve cumhurun başı olan kişi Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kararının yayımlanmasından bir ay sonra bu karara "Çatlasanız da patlasanız da yapacağız." diyerek uymayacağını açıkça ifade etti. Biz hukuk devletiyiz. Anayasa'mız değişmedi. Anayasa hâlâ hukuk devleti vurgusunu yapmaktadır. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesinin kararına "Çatlasanız da patlasanız da..." diyemez, dememelidir, hukuk devleti de bunu gerektirir.’ dedi.

SARAY’DAN GELEN TALİMATI UYGULUYORSUNUZ.

Görüşülmekte olan yasa teklifinde sadece Ahlat’ın olduğuna dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca ‘Oysaki Anayasa Mahkemesi kararında Rize ve Çandarlı'dan da bahsetmektedir. Ben şimdi size soruyorum: Burada sadece Ahlat maddesi var. Peki, Rize ve Çandarlı aynı Anayasa Mahkemesi kararında hukuka aykırı bulunmasını haklı buluyor da Ahlat'ı mı haksız buluyorsunuz? Neden biliyor musunuz? Çünkü size saraydan gelen talimat bu ve saray, yazlık saray, kışlık saray, uçan saray, yüzen saraydan sonra Ahlat'ta da bir saray emretti ve bu emri hukuku, Anayasa'yı hiçe sayarak burada uygulamaya çalışıyorsunuz.’ Dedi CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuşmasına ‘Eğer bir ülkede bugün ‘Ben açım.’diye bağıran bir yurttaşımız kendini yakıyorsa, bugün sarayın yönetimindeki iktidar partisinin Meclis grubunda bir vatandaş ‘Çocuklarım aç, işsizim.’ diye bağırıyorsa burada bir sarayın yapılıp yapılmayacağını tartışmayı, konuşmayı ben içime sindiremiyorum. Bir tartışma, böyle bir madde için bu kürsüden milletin karşısına geçerek konuşmayı da bir utanç vesilesi olarak görüyorum. 'Açım.' diye bağıran yurttaşların olduğu bir ülkede bir saray inşaatına onay vermekten, bir saray inadına ‘Tamam.' demekten sizler utanmıyor musunuz?’’diye devam etti.

VATANDAŞIN SARAY’A İHTİYACI YOK.

Gülizar Biçer Karaca  ‘Milletin saraya ihtiyacı yok. Bugün ayda sadece 275 lira para ödenen yoksul öğrencilere Millî Eğitim Bakanlığınca ödenen bu kredilerimiz "Kaynak yok." diye ödenmiyor. Bugün, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart 2019'da meydana gelen deprem sonrasında 170 aile tavanı delik, tabanı delik, 20 metrekarelik konteynerlerde elektrik sobasıyla ısınmaya, eksi 10 derecede yaşamaya çalışıyor ve elektrik faturasını ödeyemediği için konteynerdeki elektrik saatlerini sökerek gidiyorsunuz. İşte bu milletin Ahlat sarayına değil, bu milleti açlıktan ve yoksulluktan intiharın eşiğine getiren ve çocuklarına ekmek parası veremediği için kendini yakmaya ve bu şekilde hayatına son vermeye çalışan vatandaşlarımızın derdine derman olmaya ihtiyacımız var.’ Dedi

Yorumlar (0)