Sağlık Bakanlığı'ndan 'Koronavirüs olası vaka' tanımına yeni madde

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs olası vaka tanımına yeni bir madde ekledi. Yeni eklenen maddeye göre ani başlangıçlı ateş ile birlikte öksürük veya nefes darlığı olan ve burun akıntısı olmayan hastalar da koronavirüs şüpheli vakası sayılacak.

GÜNDEM 24.03.2020, 10:00 24.03.2020, 10:07
Sağlık Bakanlığı'ndan 'Koronavirüs olası vaka' tanımına yeni madde

Koronavirüs olası vaka tanımına Sağlık Bakanlığı tarafından, "Ani başlangıçlı ateş ile birlikte öksürük veya nefes darlığı olan ve burun akıntısı OLMAYAN hastalar da koronavirüs şüpheli vakası sayılacak." maddesi eklendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu dün Sağlık Bakanlığı binasında 6.5 saat süren bir toplantı yapmıştı.Toplantının ardından 19.45'te yapılan açıklamada Bakan Koca, yeni tavsiyeleri duyurarak "Herkes kendi OHAL'ini ilan etsin" derken, yaşlılara da, 'Bir defalığına bizim öğüdümüzü kabul görün' demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yaptığı açıklamada ise 7 yeni ölüm olduğunu, toplamda ölü sayısının 37'ye yükseldiğini söyledi. Bakan Koca, gençlerin de dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Koca toplam vaka sayısının 1236'ya çıktığını da açıkladı.

Yorumlar (0)