Sağlık Bakanı Koca’dan CHP’li Tuncay Özkan’a ‘ölüm raporu’ yanıtı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP milletvekili Tuncay Özkan'ın sosyal medyadan paylaştığı ölüm raporuna ilişkin açıklama yaptı. Koca, 59 yaşındaki Cemal Küçükşahin’in Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesine rağmen ölüm raporuna bunun yazılmadığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

GÜNDEM 03.05.2021, 09:28
Sağlık Bakanı Koca’dan CHP’li Tuncay Özkan’a ‘ölüm raporu’ yanıtı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, koronavirüs tedavisi görürken hayatını kaybeden Cemal Küçükşahin isimli bir yurttaşın ölüm raporunda bulaşıcı olmayan hastalık yazıldığını belirterek, “Virüsle mücadele etmek yerine saklamak niye? Vakaları da böyle mi gizliyorsunuz?” diye sordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Özkan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yanıt verdi.

Koca, söz konusu yurttaşın bakanlığın kayıtlarında Covid-19 olarak yer aldığını ifade ederek, “Bir vakıf üniversitesi hastanesinde tedavi görürken ölüm raporunda tüm bilgilerin eksiksiz verilmediği bir vatandaşımızın kayıtlarımızda durumu olması gerektiği gibi covid-19 olarak yer almıştır. Buradan bilgilerin güvenilirliğini şüpheli hale getirmenin kimseye faydası yoktur” diye yazdı.

CHP'li Tuncay Özkan, kişisel sosyal medya hesabından Cemal Küçükşahin isimli yurttaşa ait ölüm belgesini paylaşarak şunları kaydetmişti:

“Covid-19 tedavisi görürken can veren Cemal Küçükşahin'in ölüm raporuna, bulaşıcı olmayan hastalık yazılmış. Gazeteci Şükrü Küçükşahin, kardeşimin başka sağlık sorunu yoktu diyor. Virüsle mücadele etmek yerine saklamak niye? Vakaları da böyle mi gizliyorsunuz? Şeffaflık nerede?”

KOCA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Koca, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bir vakıf üniversitesi hastanesinde tedavi görürken ölüm raporunda tüm bilgilerin eksiksiz verilmediği bir vatandaşımızın kayıtlarımızda durumu olması gerektiği gibi covid-19 olarak yer almıştır. Buradan bilgilerin güvenilirliğini şüpheli hale getirmenin kimseye faydası yoktur.”

Bakan, hastanın ölüm nedeninin Covid-19 olarak belirtildiği bir diğer ölüm belgesini de paylaştı

Koca’nın açıklaması sonrası Şükrü Küçükşahin ise şunları kaydetti: “Sayın Koca’nın açıklamaları için teşekkür ederim. Acısını yaşayan bir mütevefa ağabeyi olarak, elimdeki belgeye göre hareket ettim. 29 Mayıs gecesinin 30 Mayıs’a devrildiği saatte aldığımız belgeye göre ölüm nedeni gayet açık. Bir vatandaş olarak devletimin beni aldatma ihtimalini içime sindiremedim. Paylaşımı, üç gün sonra, 2 Mayıs 15.30 civarı yaptım.

Sayın Bakan’ın sözünü ettiğini rapordan haberimiz yok, düzeltmeyle ilgili bize bilgi verilmedi. Bu yeni raporun 2 Mayıs günü saat kaç itibariyle düzenlendiğini de anlamadım ve bilmiyorum; an itibariyle ilgilenmiyorum da. Acım derin; ne tartışma niyetim var ne de gücüm.”

Yorumlar (0)