RTÜK ÜYESİ KONURALP BUGÜN VERİLEN CEZALARI DEĞERLENDİRDİ

RTÜK’ün Gezi Parkı davasında mahkûmiyet kararı verilen duruşma sonrasında TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın açıklamalarını haberleştiren KRT, Halk TV, Tele 1 ve Flash TV’ye para cezası öneren uzman raporu için bugün gerçekleştireceği toplantı ertelendi. İzleme Dairesi Başkanlığı’na gönderilen raporlara CHP’li Özgür Özel’in adı eklendi, ceza maddesi de daha üst sınıra çekilerek ağırlaştırıldı.

GÜNDEM 10.05.2022, 17:46
RTÜK ÜYESİ KONURALP BUGÜN VERİLEN CEZALARI DEĞERLENDİRDİ

RTÜK Üyesi Okan Konuralp, alınan karada dair sosyal medya hesabından bir dizi açıklama yaptı.Alınan kararı değerlendiren Konuralp, "O. Kavala, M. Yapıcı, Ç. Mater, A.H. Altınay, M. Özerden, T. Kahraman, C. Atalay ve Y.A. Emekçi’nin itibarlı özgürlükleri yakındır. Çünkü demokrasi kazanacak; şüphemiz olmasın!" dedi.

Konuralp bugün alınan kararı ve görüşlerini şu şekilde açıkladı:

RTÜK, Özgür Özel ve Ahmet Şık’ın Gezi Davası’na ilişkin sözlerini canlı yayınlayan KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber’e para cezası verdi.  Oysa @eczozgurozel ve  @sahmetsahmet ‘in değerlendirmeleri, ifade özgürlüğü ile yasama sorumsuzluğunun güvencesi altındadır. (1)

Milletvekilleri açısından bu yönüyle ihlal yaratan karar, TV’ler açısından da basın özgürlüğü ihlali ve sansür hamlesidir. Uzman raporlarında, mevcut iktidarın ve mahkeme heyetinin itibarının zedelendiği iddiasının da bulunması ayrı bir garabettir. (2)

RTÜK’ün aldığı kararlara atfen anımsatmak isterim ki O. Kavala, M. Yapıcı, Ç. Mater, A.H. Altınay, M. Özerden, T. Kahraman, C. Atalay ve Y.A. Emekçi’nin itibarlı özgürlükleri yakındır. Çünkü demokrasi kazanacak; şüphemiz olmasın! Son not: Kararlar oy çokluğuyla alınmıştır.

Yorumlar (0)