Referandumda 'gizli oy' için karar

AKP'li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, yönettiği Genel Kurul’da gizli oy ihlali yapıldığı iddialarına yine kendisi yanıt verdi.

GÜNDEM 03.02.2017, 13:16 03.02.2017, 13:16
Referandumda 'gizli oy' için karar

 Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Aydın, “Oturumu yöneten Başkanvekili oylama öncesi uyardı, bitiminde de gizli oylamanın usulüne uygun olarak gerçekleştiğini ifade etti” dedi.

 

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru nergesi verdi. Anayasa değişikliği teklifinin maddeleine geçilmesi için 9 Ocak’ta yapılan oylamada gizli oy kuralına aykırı olarak açık oy kullanlıdığı iddialarını hatırlatan Yıldırım, “TBMM Başkanı olarak bu konuyla ilgili başlatmış olduğunuz bir inceleme var mı?” diye sordu.

 

VEKALETEN YANIT VERDİ

 

Yıldırım’a yanıt, İsmail Kahraman’a da vekalet eden ve söz konusu o oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’dan geldi.

 

Anayasa değişikliği kanun teklifinin maddelerine geçilmesi için gizli oylama yapıldığını belirten Aydın, “Oylamadan önce oturumu yöneten Başkanvekili tarafından gizli oylamanın ne şekilde yapılacağı Genel Kurul’a arz edilmiş, oylama sonrasında ise gizli oylamanın usulüne uygun olarak gerçekleştiği ifade edilmiştir” dedi.

 

CHP, gizli oy ihlali başta olmak üzere 3 itirazını Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya hazırlanıyor. Oylamanın sonucunu değiştirecek şekilde açık oy kullanıldığını ileri süren CHP başvurusunda, kabul edilen değişikliğin iptali istenecek.

 

Yorumlar (0)