Ramazan ayında kan bağışlarını artıracaklar

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), Kızılay İzmir Kan Bağışı Merkezi ile beraber bir kan bağışı kampanyası başlatıyor.

GÜNDEM 06.05.2019, 10:30
Ramazan ayında kan bağışlarını artıracaklar

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), Kızılay İzmir Kan Bağışı Merkezi ile beraber bir kan bağışı kampanyası başlatıyor. KESİAD’ın geleneksel hale getirdiği Perşembe Kahvaltısı toplantısında KESİAD üyesi sanayicilerle bir araya gelen Kızılay İzmir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul bir sunum gerçekleştirerek kan bağışının önemini anlattı. KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Meriç ise Kızılay ile koordineli olarak fabrikalardan kan temini yönünde çalışma yapacaklarını söyledi.

 

AndersenTax Nazalı sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda sunum yapan Kızılay İzmir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul, kanın hepimize lazım olduğunu belirterek kan bağışı projelerine her zaman açık olduklarını ve işbirliği yapmaya da hazır olduklarını ifade etti. 2005 yılında başlattıkları Güvenli Kan Temini ile İzmir ili içerisindeki 93 hastanenin 91 tanesinde tüm kan ihtiyacını karşılayacak seviyeye geldiklerini ifade eden Yurdakul, “İlçe meydanlarında, devlet dairelerinde, fabrikalarda, KESİAD ve KOSBİ bünyesinde ortak çalışmalar yapıyoruz. Okullarımıza giderek “İzmir sana kanım feda projesi”ni geliştirdik. 2 yılda 50 bin ünite kan topladık okullarımızdan. O sebeple bu tarz kampanyaların faydası büyük. KESİAD ile ortak bir proje geliştirmekten de büyük memnuniyet duyarız” diye konuştu.

 

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Meriç ise kanın, bu hayati sıvının hepimize lazım olduğunu ifade ederek özellikle Ramazan ayında bağışların azaldığına dikkat çekti. Ramazan ayında düşen bağışları yukarıya çekebilmek için Kızılay ile ortak bir proje yürüteceklerini söyleyen Meriç, “Kızılay ile KESİAD ortak proje yapacağız. Ramazan ayında da devam edeceğiz, fabrikaların içine gideceğiz. Bu konuda fabrikalarını bize açacak olan sanayicilerimize şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Öğrencilere Efes ve Çanakkale gezisi

 

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini söyleyen Meriç, “19 mayıs için öğrencilerimizi Efes Antik Kenti’ne götürmek istedik, böyle bir çalışma yapacağız. Aynı şekilde Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya’nın önderliğinde ‘Okuyorum’  projesine de destek olma kararı aldık. Yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencileri Çanakkale’ye götürerek ödüllendiren Kemalpaşa Kaymakamlığı’nın bu projesine de destek olacağız” dedi. Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya ise her görev yaptığı yerde yıl içinde en çok kitap okuyan çocukları Çanakkale’ye geziye gönderdiklerini belirterek, “Kemalpaşa’da da bunu yapıyoruz. KESİAD’ın verdiği destek için teşekkür ederim” dedi.

 

Hastane destek bekliyor

 

Perşembe Kahvaltısı’nda bir sunum yapan Kemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Rahmi Fesçekoğlu da 50 yatak kapasiteli, 2 ameliyathaneli, 5 kişilik yoğun bakım üniteli hastaneyi 100 yatak, 4 ameliyathane, 15 kişilik yoğun bakım ünitesine çıkarmak için hazırlanan projeye sanayicilerin desteğini beklediklerini ifade etti.

 

Toplantıda yeni göreve seçilen Kemalpaşa Kaymakamı Rıdvan Karakayalı da sanayicilere bir konuşma yaparak her zaman olduğu gibi sanayicilerin yanında olduklarını belirtti.

 

AndersenTax Nazalı konuk oldu

 

Daha sonra sanayicilere bir sunum gerçekleştiren AndersenTax Nazalı firması ortaklarından Ersin Nazalı, vergi, sosyal güvenlik, gümrük gibi alanlarda ellisi avukat olmak üzere 150 uzman ile İzmir, İstanbul, Ankara, Denizli ve Bursa’da hizmet verdiklerini anlattı. Sanayicilerin kendi işlerine konsantre olması gerektiğini söyleyen Nazalı, “Bizim ofisimize gelen bir sanayici, devletle ilgili tüm işlerini bünyemizde çözümleyebilir” diye konuştu.

Toplantının sonunda kişisel olarak sürekli yaptığı kan bağışlarından dolayı KESİAD eski Başkanı Zeki Yöndem’e Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Bekir Yurdakul bir teşekkür plaketi verdi. 

Yorumlar (0)