Rahmi Turan Kaynağını Açıkladı!

Türkiye 3 gündür Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li” yazısını konuşuyor. Londra’da tedavi gören Rahmi Turan dün kaynağının kendisine o ismin Muharrem İnce olduğunu söylediğini belirtmişti. Turan az önce de kamuoyunda çok tartışılan kaynağını açıkladı. Turan kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu söyledi.

GÜNDEM 23.11.2019, 13:49 23.11.2019, 14:19
Rahmi Turan Kaynağını Açıkladı!

Sağlık sorunları için gittiği İngiltere’nin başkenti Londra’da tedavi gören Rahmi Turan, gündeme bomba gibi düşen “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP’li” yazısındaki kaynağını da açıkladı.

“KAYNAĞIM GAZETECİ TALAT ATİLLA”

Londra’dan telefonla sorularımızı yanıtlayan Turan; “Gerek ilk yazımda gerekse dün geceki açıklamalarımda kaynağımı asla açıklamayacağımı söylemiştim. Açıkçası; açıklamayı da düşünmüyordum. Fakat bana ‘Muharrem İnce’ ismini veren kaynağımın, bugün bazı haber sitelerine yaptığı ‘Rahmi Turan’ın haber kaynağı ben değilim’ açıklamasını görünce o ismi açıklamaya karar verdim. Bana Muharrem İnce ismini veren kaynağım gazeteci Talat Atilla’dır” dedi.

“MECBUR KALDIM…”

Turan sözlerini şöyle sürdürdü “Kendisi de bu bilgiyi çok güvenilir olduğunu söylediği bir başka kişi tarafından elde etmiş. Dediğim gibi kaynağımı açıklamayacaktım ama onun ‘kaynak ben değilim’ açıklamasını görünce ismini açıklama mecburiyetinde kaldım”

NE OLMUŞTU?

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım 2019 tarihli “Saray’a çıkan CHP’li kim?” ara başlıklı yazısında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti.
Turan yazısında; Beştepe’ye giden bir CHP’linin, CHP Genel Başkanlığı’na aday olma konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü aktarmıştı.

Turan’ın yazısını yorumlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu da “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin mi gücün mü yok? Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda ‘doğrudur’ dedim. İsim vermek istemiyorum.” demişti.

Tüm bu tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Kasım’da İzmir’den yanıt vermiş; “Bunu haber yapan gazeteci kayıp. Bay Kemal senin hayatın yalan… Eğer yiğitsen ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Acaba sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun?” demişti.

Tartışmaların ardından da Rahmi Turan; önce kaynağının kendisine verdiği ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamış ardından da kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)