Rahip Santoro'nun katili Oğuzhan Akdin Bodrum'da vuruldu

Bodrum'da önceki gece uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan şahısların kimliği belli oldu. Şahıslardan birisinin Trabzon'daki İtalyan Katolik Kilisesinin Rahibi Santoro'yu öldürmekten hüküm giyen Oğuzhan Akdin diğerinin de ağabeyi Alparslan Akdin olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 06.11.2018, 14:24 06.11.2018, 14:24
Rahip Santoro'nun katili Oğuzhan Akdin Bodrum'da vuruldu

5 Şubat 2006'da İtalyan Katolik Kilisesinin rahibi Santoro'un cinayet zanlısı Oğuzhan Akdin ve ağabeyi Alparslan Akdin, Bodrum'da silahlı saldırıya uğradı. Önceki gece Alikelle Ormanı mevkiinde meydana gelen olayda, bir araçtan üzerlerine ateş edilen ve bacaklarından vurulan Akdin kardeşler, ağır yaralandı.  2016 yılında tahliye edildikten sonra Bodrum’da yaşamaya başlayan Oğuzhan Akdin ve ağabeyinin tedavilerine özel bir hastanede devam edildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Trabzon’daki Santa Maria Kilisesi’nin rahibi Andrea Santoro 5 Şubat 2006’da o zaman 16 yaşında olan Oğuzhan Akdin tarafından 2 kurşunla vurularak öldürüldü. Rahibin cenazesi İtalya’ya gönderilirken Oğuzhan Akdin olaydan 3 gün sonra yakalandı. Emniyet ve savcılıkta susma hakkını kullandı. Savcı, Akdin için “tasarlayarak insan öldürmek” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet istedi. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanığa 18 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi. Yargıtay kararı onadı. 2011 yılında yaptığı başvuru sonucu Akçaabat Yarı Açık Cezaevi’ne nakledilen Akdin, 20 Temmuz 2012’de buradan firar girişiminde bulundu fakat kısa sürede yakalandı ve Bahçecik Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Akdin 25 Ağustos 2016'da cezaevinden tahliye oldu. (İHA)

Yorumlar (0)