Prof. Dr. Saltık'a ölüm tehdidleri!

Koronavirüse karşı uyarılarda bulunan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a sosyal medya üzerinden bazı hesaplar tehdit edici sözler ve hakaretlerde bulundu.

GÜNDEM 09.04.2020, 18:35
Prof. Dr. Saltık'a ölüm tehdidleri!


KRT'nin yaptığı habere göre, Koronavirüse karşı kritik uyarılarda bulunan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a sosyal medya üzerinden troller tehdit, hakaret ve küfürler savurdu. Her açıklamasında akıl ve bilimin herkesin ve her şeyin üzerinde olduğunu belirten Saltık, "3-4 hafta Cumartesi-Pazar arka arkaya halkı koronavirüse karşı evlerinden çıkarmadan tarayın" önerisinde bulunmuştu. Saltık'ı Facebook üzerinden bir şahıs "kanınızı içeceğiz" diyerek ederken bir başkası ise, "kaçacak delik arayacaksınız, çok az kaldı" diye yazdı. Saltık, hükümete yakın medya tarafından hedef gösterilmişti.

Koronavirüse karşı kritik uyarılarda bulunan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a sosyal medya üzerinden troller tehdit, hakaret ve küfürler savurdu. Troller Saltık'a; "vatan haini, Ermeni dölü, FETÖ'cü' gibi iftiralar atarken Facebook üzerinden bir şahıs "kanınızı içeceğiz" diyerek tehdit etti. Bir başkası ise, "kaçacak delik arayacaksınız, çok az kaldı" diye yazdı.

Saltık'a iftira ve hakaretlerde bulunanların arasında fakir bir yuttaşa "geber" diyerek nefret saçan ve görevden alınan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Nail Noğay da bulunuyor. Noğay koronavirüse karşı akla ve bilime davet eden Saltık hakkında şunları yazdı:


Şizofren beyinli prof. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Prof. Dr. Ahmet Saltık'ı protesto ediyor insanlıktan nasibini almamış bir beyinsizdir diyorum. Cahil bir mahluktur diyorum.

Saltık'a organize şekilde saltıran troller paylaşımlarla kin kustu. Ekşi Sözlük'te, "prof.dr. ahmet saltık'ın ölümle tehdit edilmesi" başlığı açıldı. 

PROF. SALTIK NE DEMİŞ, HANGİ KONULARDA UYARMIŞTI?

Saltık, "Geçene sene bir ayda 35 bin kişi öldüyse bu yıl 37 bin ölüm olduysa, 2 bin fazlalık varsa siz de koronavirüs ölümlerini bin kişi dediyseniz bu bin ölüm nereden geldi? Bu fazladan ölümlerin nedeni ne? Nerede öldü bu insanlar? İdlib'deki çatışmalarda mı şehit oldu haberimiz yok? Bu ölenlerin yaşı, cinsiyeti nedir? 20-30 yaşında Mehmetçik değilse; kadınsa, çocuksa, yaşlıysa, İdlib'de değilse koronavirüsten öldü demektir" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)