Prof. Dr. Ersan Şen:Türkiye Cumhuriyeti'nde toplantı ve gösteri yürüyüşü rafa kaldırılmış gözüküyor

Prof. Dr. Ersan Şen, "Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı yok kimsenin. Yani Anayası'nın 34. maddesi Türkiye Cumhuriyeti'nde rafa kaldırılmış gözüküyor." dedi.

GÜNDEM 08.06.2021, 10:48
Prof. Dr. Ersan Şen:Türkiye Cumhuriyeti'nde toplantı ve gösteri yürüyüşü rafa kaldırılmış gözüküyor

Gazetekritik/Ankara- Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu "Açık ve Net" programında HDP'nin kapatılması ve Sedat Peker'in açıklamaları tartışıldı.


Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu.


İşte Ersan Şen'in o açıklamalardan satır başları:


Türkiye Cumhuriyeti'nde hukukta ve yargıda işler iyi gitmiyor.İyi gitmedinin göstergesi toplumda konuşulan bu videolarla kendisini gösterdi.
Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı yok kimsenin. Yani Anayası'nın 34. maddesi Türkiye Cumhuriyeti'nde rafa kaldırılmış gözüküyor.Çünkü insanların protesto etme hakkını kullanmayı söyleyip savunduğunda iş farklı yerlere gidiyor. "Yani burada ne demek istiyorsun? sokağa mı çağırıyorsun? Darbe çağrısında mı bulunuyorsun? Kalkışma mı istiyorsun?"... Bunlar doğru değil. Baktığınız zaman esasta bu insanların anayasa güvencesi altında olan bir temel hak hürriyeti olarak değerlendirilmesi gerekirdi.
Şimdi bu şeffaflık sağlanamadığı için maalesef hukukun yargının alanına giren hadiselerde bir çifte standart algısı toplumun zihninde olduğundan bir güvensizlik hakimiyeti var.

Yorumlar (0)