Prestij proje için ağaç katliamı!

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin “prestij cadde projesi” için ormanlık arazideki çok sayıda ağaç kesildi. Belediyeden yapılan açıklamada ise ağaçların orman işletme personelleri tarafından kesildiği iddia edildi.

GÜNDEM 12.02.2022, 11:55 12.02.2022, 11:57
Prestij proje için ağaç katliamı!

İstanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin Taşdelen’deki Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yol projesi için ağaç katliamı yapıldı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, 24 Kasım 2021 tarihinde “Mehmet Akif Ersoy Caddesi Prestij Yol Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi, 4 milyon 821 bin TL teklif veren Ela Proje Geliştirme İnşaat Şirketi’nin aldığı açıkladı. İhale kapsamında Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yapısal peyzaj ve kent mobilyaları, bisiklet yolu, aydınlatma, asfalt işleri yapılacağı belirtildi.

Ancak, prestij yol adı altında ormanlık arazideki onlarca ağaç kesilerek yol genişletildi. Yurttaşlar ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. AKP’li Belediyenin ağaç katliamına Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda da gündeme geldi.

30-40 YILLIK AĞAÇLARDI

“30-40 yıllık ağaçların yol çalışmasıyla beraber kesildiğini vurgulayan “CHP’li Meclis Üyesi Sami Yayla, Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Çekmeköy’ün Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde prestij cadde adı altında çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmayla ormanlık alandaki ağaçlar da kesildi. Bir yer yaparken bir yeri bozmanın hiçbir anlamı yok. Tabiatı, ormanı, yeşili yok etmenin bize hiçbir faydası yok. Orada 30-40 yıllık ağaçlar kesildi. Bu cadde yine yapılsın, yapılmasın demiyorum. Bu projeler ilçeye değer katıyor ama ağaçların kesilmemesi, ormanın talan edilmemesi lazım. Ayrıca, Çekmeköy Kışlası’na da Çınarköy Projesi adı altında villa ve konut projesi yapılacak. Çekmeköy’ün ormanlarını birilerine peşkeş çekmek için bir düzen kurulmuş.”


Sami Yayla

BİZ KESMEDİK SAVUNMASI

Çekmeköy Belediyesi’nden ağaç katliamına ilişkin BirGün’e yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Bölgedeki nüfus artışı sonrasında belediyemiz 20 Temmuz 2020’de Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü Alemdağ Orman İşletme Şefliği’nden mevzuat gereği söz konusu alanla ilgili görüş istemiş ve alınan görüş sonrasında 4 Eylül 2020 tarihinde yer tahsis için aynı kuruma yazı yazılmıştır. 22 Eylül 2021’de de kurumdan olur, yani kabul yazısı belediyemize iletilmiştir. Bunun üzerine de yol çalışmalarına başlanmıştır. Belediyemiz, yol sırında kalan ağaçlarla ilgili işlemlerin tamamı orman işletme personellerince yapılmıştır.”

BU İLK VUKUATLARI DEĞİL

Çekmeköy Belediyesi, 2019 yılında yine benzer bir projeyle Çamlık Mahallesi’nde 200’den fazla ağacı kesmişti. Bölgeye çıkan yollar uzun süre kapatılırken, belediyenin ağaçlık alanla ilgili projesinin sloganının "Yeşilin kalbi burada atacak" olması tartışmalara neden olmuştu. Ağaç katliamı görüntülemek isteyen mahalle sakinleri, belediye ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılırken, kesim sırasında yollar Çekmeköy Belediyesi zabıtasının bariyerleriyle kapatılmıştı.

Yorumlar (0)