Polis, Boğaziçi Üniversitesi'ne kelepçe taktı!

Boğaziçi Dayanışması'nın çağrısıyla okulun Güney Kampüs'te buluşan öğrenciler, AKP milletvekili aday adayı da olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı tarafından yeni rektör olarak atanmasını protesto etti. Polis öğrencilere müdahale etti.

GÜNDEM 04.01.2021, 17:38
Polis, Boğaziçi Üniversitesi'ne kelepçe taktı!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de  AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atamasına karşı tepkiler devam ediyor. Bugün saat 14.00'te üniversitenin Güney Kampüsü'nde bir araya gelen bağımsız öğrenci platformu Boğaziçi Dayanışması, atamayı protesto etti.

Bianet'in haberine göre; "Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni kayyumu atandı, sermayedar ve AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu. Hiç uzatmadan söyleyelim, Bulu rektörümüz değildir, kayyum rektör istemiyoruz" diyen Boğaziçi Dayanışması, Prof. Dr. Melih Bulu'yu istifaya çağırdı.

Yüzlerce öğrenci ve öğretim görevlisinin katıldığı protesto gösterisinde "Kayyum rektör istemiyoruz", "Ferman devletin, ünivetsiteler bizimdir", "Melih baksana, kaç kişiyiz saysana" sloganları atıldı, "Anlatsana Melih neden sen?" dövizleri taşındı.

Boğaziçililerin gösterisine İstanbul Üniversiteliler, ODTÜ'lüler ve İTÜ'lüler de katıldı. Dayanışmanın protestosunu Bimeks işçileri de "İşçi gençlik el ele" diyerek destek verdi.

Dayanışmanın düzenlediği forum sırasında polis öğrencilere müdahale etti. Öğrencilerin üzerine biber gazı sıkan polis, ayrıca haberi takip etmeye çalışan gazetecilerin bulunduğu yere plastik kurşun sıktı, bazı gazetecileri tartakladı.  

Yorumlar (0)