banner773

Pelikancı Hilal Kaplan'ın #Trump endişesi!

İktidara yakınlığı ile bilinen pelikancı Hilal Kaplan, Twitter'ın ABD Başkanı Trump'ın yaptığı paylaşımlara kısıtlama getirmesini endişeyle karşıladı. Kaplan, "Trump'a yaptıklarını günü gelince bize yapacaklar" dedi.

GÜNDEM 07.01.2021, 12:32
Pelikancı Hilal Kaplan'ın #Trump endişesi!

ABD'de Joe Biden'ın başkanlığının tescil edileceği Kongre, Donald Trump yanlıları tarafından ele geçirildi. ABD tarihiyle birlikte dünya gündeme damga vuran olayda Twitter, Trump'ın hesabından attığı paylaşımlara kısıtlama getirdi. Daha sonra Twitter, Trump'ın hesabını 12 saatliğine bloke etti.

Kongre bugün 3 Kasım’daki seçim sonuçlarını değerlendirdi ve Seçiciler Kurulu’nun sonuçlarını tescil etti. Böylelikle Joe Biden’ın resmen ABD başkanı olmasının önü açıldı.

Twitter'ın Trump'a karşı uyguladığı kısıtlama, iktidara yakın Hilal Kaplan'ı endişelendirdi.

Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Amerikan Başkanı’na yaptıklarını günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim" ifadelerini kullandı.

Kaplan, şöyle dedi:

"Twitter, Trump’ın son tivitini “yalan” diye işaretlemekle kalmadı; RT-Fav’a da kapattı. Amerikan Başkanı’na yaptıklarını günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim."

HİLAL KAPLAN'IN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Kaplan'ın "günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim" ifadelerini kullanması bazı kullanıcılar tarafından tepki çekti.

Kaplan'ın paylaşımı sonrası kullanıcılar, "Ülkemizde seçimi kaybettiğinde gitmemek için direnecek birileri mi var?" diyerek tepki gösterdi. Kaplan'ın açıklaması, "seçimi kaybedince gitmemek için Trump gibi ayaklanacaklar" imasına yol açtı.

Yorumlar (0)