banner773

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AKP VE MHP'YE TOKAT GİBİ YANIT: 'CHP SALTANAT KAYIĞINA BİNMEZ!'

CHP Grup Başkanvekili Özel: "Bugün demokrasi treninden değil bir saltanat kayığından bahsediyoruz. MHP'nin tabanının değil, başkan ve birkaç yöneticisinin atladığı saltanat kayığına CHP olarak binmeyiz"

GÜNDEM 17.11.2016, 13:44 17.11.2016, 13:44
ÖZGÜR ÖZEL'DEN AKP VE MHP'YE TOKAT GİBİ YANIT: 'CHP SALTANAT KAYIĞINA BİNMEZ!'

BAŞKANLIĞIN DANİSKASI

 

    Özel, TBMM’de  düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin  MHP'ye ilettiği anayasa değişikliğine yönelik taslağı değerlendirdi.

    "Bunun bir başkanlık değil cumhurbaşkanlığı sistemidir" demenin,  vatandaşın, seçmenin aklıyla alay etme anlamına geldiğini savunan Özel, başkanlık  değil, "başkanlığın daniskasının" önerildiğini ileri sürdü. Özel, anayasa  hukukçularının buna, "patronlu hiper başkanlık sistemi" dediğini ifade etti.

 

YIKICI İRADE EGEMENLİĞİ HALKTAN ALIP SARAY’A VERMEK İSTİYOR!

 

    Özel, Atatürk'ün egemenliği saraydan alıp, halka teslim ettiğini, onun  da tecelli ettiği yerin TBMM olduğunu belirterek, "O kurucu iradeye karşı bu  yıkıcı, bölücü irade, egemenliği halktan, halkın meclisten alıp tekrar saraya  taşıyor. Bugün karşı karşıya kaldığımız durum Atatürk devrimine karşı Recep  Tayyip Erdoğan'ın karşı devrim hamlesidir. Eğer bu başarılırsa sarayda bulunan,  Atatürk'ün kendisi için kullanmadığı yetkiler, tekrar saraya taşınacaktır. Ülke,  Meclis'e karşı sorumluluğu son derece sınırlı, halk idaresiyle seçilmişlerin  değil, kavun, elma, armut gibi, şekline, kokusuna, ne olduğuna bakılarak  seçilmişlerin  yönettiği bir ülkeyle karşı karşıya olmak durumundayız." diye  konuştu.

 

BUNUN ADI “R”  TİPİ BAŞKANLIKTIR

 

  Bu başkanlık sisteminin bir adım ilerisinin, Türkmen tipi başkanlık  olacağını ileri süren Özel, tek farkın orada mülkiyetin de başkana ait olması  olduğunu söyledi. Özel, bu başkanlık tipine, bugünkü cumhurbaşkanın adından  hareketle "R" tipi başkanlık denilebileceğini savunarak, R'nin geri vitesin  üzerindeki harf olduğuna dikkati çekti. Özel, bunun, geriye gidiş, saltanata,  padişahlık sistemine dönüş, karşı devrim olduğunu öne sürdü.

 

 

 

 

 

DEVLET BAHÇELİ SARAYA YEDEKLENMİŞ, AKP’NİN KOLUNA GİRMİŞ

 

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin,  CHP hakkında dün kullandığı  ifadeleri, siyaset dışı dil olarak gördüğünü dile getiren Özel, siyasetin dilinde  nazlanmak, kapris yapmanın olmadığını belirtti. Özel,  "Türk milletini, sarayla  birlikte salak yerine konulmasından vazgeçilmesi" gerektiğini söyledi.

      CHP Grup Başkanvekili Özel, "Sayın Bahçeli'ye saray tarafından  talimatlandırılıp, AKP tarafından ambalajlanmış olan patronlu hiper başkanlık  sistemini, kendisi cumhurbaşkanlığı sistemi diye partisine, tabanına  yutturabileceğini sanıyorsa, hepimizle, kendi siyaset arkadaşlarıyla alay ediyor  demektir. Kendisine yapılan bu paket, eğer partiden içeri sokulursa, bu paket,  bombalı paket ve en büyük zararı MHP'ye, MHP'ye gönül verenlere zarar  vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. MHP, bu paketi kabul etmekle kendi  partisini, siyasi geleceklerini yok etmeyi de kabul etmiş oluyor. MHP, bugünkü  halinizle sizin nereniz muhalefet? Saraya yedeklenmiş, AKP'nin koluna girmiş,  AKP'yi düştüğü yerden kaldırmaya çalışan bir Devlet Bahçeli..."  değerlendirmesinde bulundu.

 

BU DEMOKRASİ TRENİ DEĞİL, SALTANAT KAYIĞI!

 

BİZ BU SALTANAT KAYIĞINA BİNMEYİZ!

 

    Başbakan Binali Yıldırım ve Bahçeli'nin, "Tren var, şimdi binin"  ifadelerinin bulunduğunu dile getiren Özel, ortada bir demokrasi treni olsa,  seçilmişler olarak, iyiye doğru, Türkiye'yi daha medeni dünyaya taşıyacak bu  trende seyahat etmenin kendilerine mutluluk vereceğini söyledi. Özel, "Ama bugün  demokrasi treninden değil bir saltanat kayığından bahsediyoruz. MHP'nin tabanının  değil, başkan ve birkaç yöneticisinin atladığı saltanat kayığına CHP olarak  binmeyiz. Kula kulluk edene yazıklar olsun. Başkanlık sistemi için saltanat  kayığında yolculuk edenler, kula kulluk edenler kervanına dizilmiş olurlar. "  dedi.

 

    Özel, bir sistem değişikliği önerilirken 4 yıllığına seçilmiş  milletvekillerine, "5 yıl olsun" demenin "ahlaksız teklif" olduğunu öne sürdü.

    Bir soru üzerine Özel, Başbakan Yıldırım'dan görüşme talebi gelirse  kapılarının, seçilmişe saygıdan dolayı açık olduğunu dile getirdi. Özgür Özel,  kapılarının açık olmasının, başkanlık sistemiyle ilgili tavizsiz duruşlarının bir  nebze olsun yumuşadığı anlamına gelmediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)