Öykü Serter'den hakkında açılan soruşturmaya ilk tepki: Şereftir

İzmir depreminin ardından iktidarı eleştiren sunucu Öykü Serter hakkında soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 15.01.2021, 14:57 15.01.2021, 15:00
Öykü Serter'den hakkında açılan soruşturmaya ilk tepki: Şereftir

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde 114 yurttaş hayatını kaybetmiş, en büyük yıkım Bayraklı'da yaşanmıştı. Deprem sonrası binaların denetimsizliği bir kez daha ortaya çıkmıştı.

Deprem sonrası, "Depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası, yetkisi, etkisi olan herkes sorumlu. Herkes bu masum insanların ölümünün sebebi, katili" diyerek iktidara seslenen sunucu Öykü Serter hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, Serter hakkında araştırma raporu düzenlendi. Raporda Serter'in yaptığı paylaşımların görüntülerine yer verilirken, Serter'i kimliği belirsiz bir yurttaşın ihbar ettiği anlatıldı.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK' İDDİASI

Serter hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Sunucuyla ilgili emniyetin hazırladığı raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.

İLK AÇIKLAMA

Serter ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Yapılan bir haberi alıntılayan Serter, "Şereftir" diye yazdı.

İşte o paylaşım:

NE OLMUŞTU?

Serter, İzmir depremi sonrası yaşananlara tepkisini dile getirmiş ve şunları ifadeleri kullanmıştı:

"Bu şiddette bir depremde o evler yıkılmayıp sapasağlam kalsaydı bize mucize aslında gel gör ki, bu toprakların yokluk ve ölüm güzellemeleri, akıl, bilim ve teknolojiyle çözümlenebilecek insan odaklı meselelerin kadere yüklenmesi, siyaseten bu milletin duygusallığının suistimal edilmesi bize üç yaşındaki Aydan’ın hayata uzanan elinin mucize olduğu kabulünü mecbur kılıyor. Peki… Deprem Allah’tan ama insana verdiği akıl da... Birini kullanmadan diğerine sığınamazsınız. Sen tedbirini al gerisi Allah’tan deriz. Yani o evlerin yaşanamaz olduğunu bile bile yaşanan bu acıların suçunu Allah’a atıp tertemiz sıyrılamazsınız. Kadere rıza başka bir şey...

Depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası, yetkisi, etkisi olan herkes sorumlu. Herkes bu masum insanların ölümünün sebebi, katili... Deprem vergilerini çalan - evet çalan (hesabını veremiyorsanız çalınmıştır!) herkes bu acının müsebbibi, bu saatten sonra bu iktidara, idarecilere, yetkilere hesap sormayan herkes de başına geleceklere razı olmuş demektir. Artık kendimize gelelim, yeter diyelim; öfkemize sahip çıkalım. Bu halkın aklıyla, duygusallığıyla, imanıyla dalga geçer gibi oynadığınız, suistimal ettiğiniz yeter!"

İktidarı ayrı, muhalefeti ayrı... İtişiyormuş gibi yapıp el ele bu milletin burnundan getirdiniz; fakirleştirdiniz. Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a...koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon!

Şu yardımlaşmayı, dayanışmayı gördükçe bizi bizle bırakın, biz kendimizi kurtarırız, yaşatırız, yönetiriz, neyimiz varsa paylaşırız. Bu birlik beraberlikten şov malzemesi çıkarmayı, enkaz üstüne çıkıp bonus toplamayı, yarın hava soğuk değil, yağmur da yok açıkta kalın, diyebilen bakan utanmazlığını, halkımız da çürük binalarda oturmasalarmış arsızlığını, ‘Ayda'nın acıyan yeri yok, köfte ayran istiyor’ diyen şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar."

Yorumlar (0)