OYA ERSOY:" COVİD-19 tedbirleri ile cezaevinden tahliye edilen kaç kadın katili var?

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; daha önce iki eşini de öldürmekten cezaevinde yatan ve 2 yıl önce Covid-19 tedbirleri nedeniyle tahliye edilen Necati A. isimli erkeğin birlikte olduğu başka bir kadını daha katletmesini meclis gündemine taşıdı. 

GÜNDEM 05.01.2023, 12:39
OYA ERSOY:" COVİD-19 tedbirleri ile cezaevinden tahliye edilen kaç kadın katili var?

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde daha önce iki eşini de öldürmekten cezaevinde yatan ve 2 yıl önce Covid-19 tedbirleri nedeniyle tahliye edilen Necati A. isimli erkek üçüncü eşini öldürerek gömmek suçundan tutuklanmıştır. Tahliye sonrasında yeniden tutuklanan Necati A.’nın ilk eşi Emine A.'yı 1983 yılında bıçaklayarak, ikinci eşi Fatma A.'yı da 2003 yılında ütüyle katlettiği ortaya çıkmıştır.

Ersoy, Adalet Bakanı Bozdağ’a şu soruları yöneltmiştir:
Geçmişte iki kadını katleden katil Necati A. Covid-19 nedeniyle nasıl tahliye edilmiştir?
Katil hakkında şiddete maruz kaldığı için şikayetçi olan kaç kişi vardır?
Katilin şiddet uyguladığı kadınlardan koruma talebinde bulunan olmuş mudur? Koruma talebinde bulunanların talebi karşılanmış mıdır?
Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti nedeniyle cezaevinde olup Covid-19 tedbirleri ile tahliye edilen kaç kişi bulunmaktadır?
Geçmişte kadına yönelik şiddet veya kadın cinayeti sebebiyle cezaevinde bulunan ve Covid-19 tedbirleri sonucu tahliye olan kaç kişi yine aynı suçtan tutuklanmıştır?
Covid-19 tedbirleri kapsamında kaç kişi tahliye edilmiştir?

Yorumlar (0)