banner773

Osman Kavala 18 Aralık'ta hâkim karşısına çıkacak

Gezi olaylarını organize ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden, “15 Temmuz darbe girişimi” dosyasından tutuklu bulunan iş insanı ve Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala 18 Aralık'ta hâkim karşısına çıkacak. Kavala 1086 gündür tutuklu.

GÜNDEM 21.10.2020, 15:53
Osman Kavala 18 Aralık'ta hâkim karşısına çıkacak

Kavala, Gezi olaylarını organize ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etmiş, tahliyesine karar verilmesine rağmen serbest bırakılmamıştı. İstanbul Başsavcılığı, hakkında “casusluk” ve “15 Temmuz darbe girişimine katılmak” suçlamalarıyla iki ayrı dosya bulunduğunu gerekçe göstererek, Kavala hakkında yeniden tutuklama talebinde bulunmuştu. 

Kavala, "15 Temmuz darbe girişimi" dosyası kapsamında tekrar tutuklandı, ancak kısa süre sonra bu dosyadan da tahliyesine karar verilmişti. Savcılık ise, bu tahliye kararından hemen önce, bu kez Kavala’nın "casusluk" suçlamasından tutuklanmasını talep etmiş ve 15 Temmuz dosyasındaki iddiaları yeniden sıralamıştı. Kavala, bu suçtan da tutuklandığı için hakkındaki iki ayrı tahliye kararına rağmen özgürlüğüne kavuşamamıştı.

Yorumlar (0)