ORDU ÜNİVERSİTESİ’NDE “KİŞİYE ÖZEL KADRO” TARTIŞMASI:“İLANA SADECE İSİM YAZMADIKLARI KALMIŞ”

Torun, “Ordu Üniversitesi’ndeki kadrolaşma artık ayyuka çıkmıştır. Adrese teslim ilanlarda bir tek alacakları kişilerin isimlerini yazmadıkları kalmıştır. Yetkililere sesleniyoruz: Gereğini yapın, kul hakkı yemeyin” dedi.

GÜNDEM 08.12.2022, 13:18
ORDU ÜNİVERSİTESİ’NDE “KİŞİYE ÖZEL KADRO” TARTIŞMASI:“İLANA SADECE İSİM YAZMADIKLARI KALMIŞ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Üniversitesi’ndeki “kişiye özel kadro ilanı” iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Torun, “Ordu Üniversitesi’ndeki kadrolaşma artık ayyuka çıkmıştır. Adrese teslim ilanlarda bir tek alacakları kişilerin isimlerini yazmadıkları kalmıştır. Yetkililere sesleniyoruz: Gereğini yapın, kul hakkı yemeyin” dedi.

BAKAN ÖZER’E SORDU

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Torun, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırladı. TBMM Başkanlığı’na sunulan önergede, Ordu Üniversitesi Rektörlüğü’nün 2 Aralık 2022 tarihli 29 öğretim üyesi alımı ilanında, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği’ne aykırı davranıldığı, ilanlarda “adaylara özel şart” yazıldığı ileri sürüldü. Önergede, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro/Oyunculuk Bölümü’ne öğretim üyesi alımı ilanında, “Sinema televizyon alanında doktora yapmış olmak. Sinema televizyon alanında çalışmaları bulunmak” şartının yazılmış olmasının yönetmeliğe aykırı olduğu vurgulandı. Torun, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

İŞLEM BAŞLATACAK MISINIZ?

“Ordu Üniversitesi Rektörlüğü’nün alım ilanları yönetmeliğe uygun mudur? Uygun değilse üniversite hakkında herhangi bir işlem başlatmayı ve belli adayı tanımlayan ilanları iptal etmeyi düşünüyor musunuz? Ordu Üniversitesi’ndeki alım ilanları ya da kadrolaşma iddiaları ile ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir inceleme/işlem başlatılmış mıdır?

40 ÖĞRETİM ÜYESİNİN ATAMASI BEKLETİLİYOR

Ordu Üniversitesi’nde atama zamanı gelmiş, 40 civarında Dr. Öğretim Üyesi personelinin bir üst kadroya atamasının bekletilmesinin gerekçesi nedir? Söz konusu personelin mevzuata aykırı ve kasıtlı olarak geciktirildiği iddiaları doğru mudur?”

SADECE İSİM YAZMADIKLARI KALMIŞ

Torun konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Ordu Üniversitesi’ndeki kadrolaşma çabaları artık ayyuka çıkmıştır. Adrese teslim ilanlarda bir tek alacakları kişilerin isimlerini yazmadıkları kalmıştır. Bu durum kabul edilemez. Yetkililere sesleniyoruz: Gereğini yapın, kul hakkı yemeyin” dedi.

Yorumlar (0)