Ömer Faruk Gergerlioğlu: Ne yazık ki devletin kamu görevlileri özel bir şirketin koruyucusu durumuna düşmüşler

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Derince Safiport Limanı ÇED toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 14.04.2022, 16:17
Ömer Faruk Gergerlioğlu: Ne yazık ki devletin kamu görevlileri özel bir şirketin koruyucusu durumuna düşmüşler

işte Gergerlioğlu'nun o açıklaması:

Ne yazık ki devletin kamu görevlileri özel bir şirketin koruyucusu durumuna düşmüşler.

Millet burada bu çevre kirliliğine karşı bir reaksiyon gösterdi, vatandaşların en temel haklarıdır. Yaşadıkları çevrenin kirlenmesine yönelik bir reaksiyon gösterdiler! Toplantıyı dayatıp yapmaya çalıştılar ve biz de bu toplantının hukuka aykırı olduğunu, hak sağlığına aykırı olduğunu net bir şekilde arkadaşlarımız söyledi. Bütün bunlara rağmen bir emri vaki ile bir dayatma ile bu toplantıyı yapmaya çalıştılar ve halkın reaksiyonu üzerine sanki toplantı başlamışta ondan sonra devam etmemiş şeklinde yanlış ve sahte bir tutanak tuttular. Biz tutanağı inceledik, bu tutanağın doğru olmadığını ve doğru bir tutanak tutulması gerektiğini ve en azından birleştirilerek ortak bir imzaya açılması gerektiğini söyledik ama ne yazık ki devletin kamu görevlileri özel bir şirketin koruyucusu durumuna düşmüşler.

Kocaeli’nde 20 yıla yakın görev yaptığım süre içinde kanser vakalarının çok yoğun bir şekilde arttığını, artmakta olduğunu kendim gözlemledim

Çok üzücü, apaçık bir şekilde burada çevre kirliliğini daha da arttıracak, Kocaeli’nde kanser vakalarını daha da arttıracak bir girişime maalesef ki Kocaeli Valiliği bir özel şirketin menfaatine imza atmış durumda. Biz bunu burada tüm halkımız ile beraber karşı çıktık, kabul etmedik çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki ben bir hekim vekil olarak en başta şunu söyleyeyim; hem hekimlik hayatımda Kocaeli’nde 20 yıla yakın görev yaptığım süre içinde kanser vakalarının çok yoğun bir şekilde arttığını, artmakta olduğunu kendim gözlemledim ve şu anda da tüm istatistikler bunu gösteriyor, az evvel başka bir kaçak çöp alanındaydık, orada tespitler yaptık. Şimdi de burada halkın sağlığını bozacak bu yeni yapıya karşı duruyoruz. Biz Kocaeli Valiliği’ni buradan uyarıyoruz!

Kocaeli Valisi sen ne iş yapıyorsun? Buradaki görevlilerin amirisin, bir özel şirketin lehine bir tutanak hazırlanıyor ve buradan kaçırılarak götürülüyor.

Bakın siz devlet görevlisisiniz, Kocaeli Valisi sen ne iş yapıyorsun? Buradaki görevlilerin amirisin, bir özel şirketin lehine bir tutanak hazırlanıyor ve buradan kaçırılarak götürülüyor. Halkın tepkisi ortada en azından yapılan sahte işlemi yeni bir tutanak ile tuttur ve doğrunun ne olduğunu imzaya açmak istedik fakat hepinizin gördüğü gibi sahte tutanağı aldılar kaçtılar, böyle bir rezalet olmaz!

Yapılması gereken toplantıyı fes etmekti!

Yurttaş: Polis arkadaşları kullanarak toplantıyı imzalattılar 5 kişi geldi burada atanmış Kocaeli Valisi yüzünden iş bitmiş sayıldı ve öyle sayılacak. Yazıklar olsun bu halk engellenemez. Niçin devletin polisi onlara demedi ki memur arkadaşlarım burada, bu kadar insan gelmiş, sizin çoluk çocuğunuz yok mu benim karaciğerim alındı kanserden. Onları aradan kaçırdılar. Yapılması gereken devletin memurları gelecekti; nizami bir şekilde toplantıyı fes edecekti ama bunu yapmadıkları için memur arkadaşlara yazıklar olsun, valiye.

Biz ekolojik yıkımın içerisinde yaşayan bir şehiriz, şehrimize her yaştan her evde kanser başta olmak üzere türlü çeşitli kanser var.

Yurttaş: Bütün siyasi partilerin temsilcileri, Balıkçılar Derneği, Çevre Dernekleri ve vatandaş var burada. Vatandaş bu duruma karşı olduğunu çoktan beri söylüyor. Biz ekolojik yıkımın içerisinde yaşayan bir şehiriz, şehrimize her yaştan her evde kanser başta olmak üzere türlü çeşitli kanser var. Sadece sorumlunun evsel atıklar olduğu söylendi. Bugüne kadar yapılmış milyonlarca dolgudan kimse bahsetmedi. Müsilajın temel sorunu denizden ücretsizce fabrikaların su alması, milyonlarca metreküp dip tarama ve derin deşarj yapmalarıdır. Bu nedenle biz müsilajı yaşadık, biz doğasıyla, toprağıyla havasıyla suyuyla ölmüş, adeta vazgeçilmiş gözardı edilmiş bir şehiriz, sesimizin buradan duyulmasını istiyoruz. Burada bir avuç olabiliriz kaldı ki bir avuç değiliz.

Bu özel şirkete peşkeş çekilen alanı koruyan Kocaeli Valisi memurlarını korudu.

Derince Safiport yeni dolgu alanı ÇED toplantısı şu anda bitti, toplantı yapılamadı, toplantı güya başladı daha sonra bitti diye tutanak tutmaya çalıştılar ama toplantı başlayamadı. Burada önemli olan Kocaeli Valiliği’nin hukuksuz uygulamaları, maalesef ki polis yetkilileri de bu özel şirkete peşkeş çekilen alanı koruyan Kocaeli Valisi ve memurlarını korudu. Tuttuğumuz tutanak kabul edilmedi. Biz doğru bir tutanak tuttuk fakat sahte tutanağı kaçırdılar alandan. Böylesine bir rezalet yaşandı, gördüğünüz gibi Safiport limanının servis aracı gelmiş işçileri getirmişler güya halk adına oy verdi bu işçi arkadaşlarımız aslında biz onların sağlığını da savunuyoruz ama patron emretmiş gelmiş. Kabul edilecek bir durum değil. Toplantı iptal edildi, biz Halkların Demokratik Partisi Kocaeli İl örgütü olarak Kocaeli halkının zehirlenmesine yol açacak bu toplantıyı kabul etmiyoruz.

Yorumlar (0)