Oğuzhan Asiltürk'ten ortalığı karıştıracak bomba açıklama

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile 'ittifak' görüşmesi siyaset koridorlarını karıştıran Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk "Şimdiye kadar gizlemiştim... Erbakan vefat edince Milli Görüş'ün liderliğini bana devrettiler" dedi ve Erdoğan'la ittifak için Saadet Partilileri "Değişmek için biraz daha zamana ihtiyaçları var" diye tanımladı.

GÜNDEM 28.01.2021, 14:38
Oğuzhan Asiltürk'ten ortalığı karıştıracak bomba açıklama

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı 'sır görüşme' sonrası siyasetin ana gündem maddesi olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, katıldığı televizyon programında açık açık ittifak mesajı verdi.

"ŞİMDİYE KADAR GİZLEDİM LİDER BENİM"

Kudüs TV yayınanda konuşan Asıltürk "Şimdiye kadar gizledim... Erbakan'ın vefatı ile bu davanın liderliğini, bu görevi bana devrettiler. İstemediğim halde zorla verdiler..." dedi.

Bu sebeple Erdoğan'ın aslında Milli Görüş liderini ziyaret ettiğini belirten Asıltürk "Milli görüş liderini ziyarete geliyor sayın Cumhurbaşkanı. Bu çok takdir edilecek bir şey. Yani particilik yapmak için değil. 
Bu olgunca bir hareket... Ziyareti yapınca toplumda çok olumlu etki yaptı." diye konuştu.

Saadet Partisi'ne de çağrı yapan Asiltürk "Saadet Partimizin ölçülü olması yani kardeşliğe sağlayacak bir şeyle üslupla hareket etmesi lazım." dedi.

‘ZAMANA İHTİYAÇLARI VAR’

Saadetliler için "Arkadaşlarımız büyük ölçüde değiştiler ama herhalde biraz daha zamana ihtiyacımız olacak" diyen Asiltürk, AKP ile ittifak mesajı verdi. 

‘MHP BİZE OLUMLU DAVRANMADI’

Tüm partilere eşit mesafede olduğunu savunan Asiltürk, MHP'yi ise kendilerine olumlu ‘yaklaşmamakla’ suçladı.

Oğuzhan Asiltürk şunları söyledi:

"(İttifak için) Gaybı bilen Allah'tır. Bizim görevimiz o noktaya gelene kadar... Bakın ben CHP için de böyle düşman gibi sert bir üslupla konuşmuyorum. İYİ Parti'yle... Biz MHP'yle de çok yumuşak hep yakınlaşma istedik ama bize onlardan öyle olumlu cevap gelmedi. Onlara da bütün partilerle iyi davranmamız lazım. Biz partiler bunu yaparsak toplumda da bu akis bulur. Toplumda da karşılığı olur. Bak sadece AK Parti'nin gelmesi bile toplumu ne kadar değiştirdi. Diğerlerine de aynı şeyleri söylüyorum. Bizim görevimiz iyi, doğru, güzel ve faydalı olanı tek kelimeyle bunu biz hak olarak hakkı anlatmaktan,  kimseyle de bir düşmanlığımız yok"

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

Asiltürk’ün programda yaptığı konuşmada, “AK Parti'nin yetkilileri bana geldi ve bu sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kesinlikle kalkacağını söyledi. Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde ama parti içinde de buna karşı olanlar var. Bana dediler ki, ‘efendim siz bu konuyu söyleyin ki işimiz kolaylaşsın’” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Yorumlar (0)