Numan Kurtulmuş: El-Bab başarılı olursa Fırat Kalkanı Harekatı tamamlanacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, El-Bab operasyonunun başarılı olmasıyla Fırat Kalkanı Harekatı'nın tamamlancağını açıkladı

GÜNDEM 11.02.2017, 11:28 11.02.2017, 11:28
Numan Kurtulmuş: El-Bab başarılı olursa Fırat Kalkanı Harekatı tamamlanacak

Birgün’de yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de katıldığı bir programda gündeme dair soruları yanıtladı.

Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin olarak "Fırat Kalkanı operasyonu Türkiye'nin sınırlarını korumak bakımından zorunlu olan bir operasyondur." dedi. Kilis'e IŞİD tarafından atılan füzeleri, roketleri hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:


"Sınırın başka yerlerinden PYD/PKK unsurları sızarak içeri giriyorlardı. Bunun yapılması mecburiydi. Türkiye'nin sınırlarının korunması hem de aynı zamanda Suriye'nin kuzeyinde hareketli terör gruplarının bertaraf edilmesi oradaki yerli halkın yerlerine yerleştirilmesi için yapılan bir operasyondu. Dolayısıyla bu bizim ulusal güvenliğimizin bir parçası olarak görülmesi gereken bir operasyondur. Şimdiye kadar da planlandığı şekilde devam ediyor." 

Kurtulmuş, "Bir takım terör grupları temizlendikten sonra başka bir terör grubu gelip oturmasın. Musul, Musulluların, Türkleriyle, Kürtleriyle, Araplarıyla, Şiileriyle, Sünnileriyle herkes orada oturmaya devam etsinler. Bunun örneğini Cerablus'ta verdik. Cerablus'u Özgür Suriye Ordusu temizledikten sonra, Türkiye'nin de lojistik desteğiyle oraya 45 bin yerli kişi geldi ve yerleşti, şimdi huzurlu bir ortam oldu. İnşallah aynı şekilde El-Bab operasyonu da sonuçlanır." açıklamasında bulundu. 

Kurtulmuş, başka bir soruyu yanıtlarken de "Rakka başka bir şey, burası Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El-Bab'a kadar olan bölge, Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili bir bölgedir. 5 bin kilometre karelik bir alandan bahsettik, o alanın temizlenmesi Türkiye'nin bir yerde tabiri caizse sınırlarının terör örgütlerinden korunması anlamına geliyor. Ümit ederiz en kısa zamanda temizlenir. Son bilgilerimiz, şehrin içerisine kuvvetlerimizin girdiği, belli yerleri aldığı." diye konuştu.

 

Yorumlar (0)