Nefesimizi kesmeyin... 4 Şubat'ta Maçka'da

Onlarca yurttaş Maçka Parkı’ndan geçecek tünel planlarına itiraz etti... Maçka Parkı için onlarca yurttaş 4 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’te bir araya gelecek.

GÜNDEM 01.02.2017, 10:17 01.02.2017, 10:17
Nefesimizi kesmeyin... 4 Şubat'ta Maçka'da

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Doğa ve yaşam savunucuları ile onlarca bölge sakini dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini vererek Maçka Parkı’nın korunmasını istedi. Yurttaşlar tünel projesi planlarına da itiraz ederek “Nadir nefes aldığımız ve depremde halkın toplanma yeri olan bir parkın inşaat alanı haline getirilmesini istemiyorum” ifadelerini kullandı. Parktaki paravanların da kaldırılması istendi.

 

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı- Ayazağa tünelleri projesinin bir bölümü Beşiktaş’taki Maçka Parkı’ndan geçiyor. İBB Meclisi’nde, 2016 yılının Mayıs ayında oyçokluğuyla kabul edilen proje kapsamında parkın içindeki koşu parkuru yayalara kapatıldı. Taşınacak ağaçlar işaretlendi. Proje alanı paravanla çevrildi. 7.5 kilometrelik tünel 3. köprüye ve Karadeniz Sahili’ndeki Kumköy koyuna kadar uzanıyor. Parkın, Küçükçiftlik yönünden girişi de kapatıldı. Tünel bu yönden yeraltına girip Bayıldım Caddesi hizasında ilerleyerek Balmumcu’ya uzanacak. Bölge sakinleri ve çok sayıda yurttaş, parka sahip çıkmak için ayakta.

 

İtiraz edildi

 

Onlarca yurttaş dün dilekçelerini hazırlayarak projenin imar planlarına itiraz da bulundu. Dilekçede “Parkı düzenli spor ve rekreasyon amaçlı kullanan biri vatandaşım. Parkımın inşaat alanı olarak işgal edilmesini ve içinden kavşak geçmesini istemiyorum” ifadeleri kullandı. Koruma Bölge Kurulu’na verilen dilekçelerde ise “İmar planları daha kesinleşmeden parkımızın bir bölümü paravanlarla çevrildi. Söz konusu çalışmalar geri dönülemez zararlar doğurabilir” ifadeleri kaydedilerek çalışmaların durdurulması istendi. Yurttaşlar tünel projesine ilişkin koruma kuruluna bir bildirimde bulunup bulunulmadığını da sordu.

 

Yorumlar (0)