Nagehan Alçı: Sözcü gazetesinden bir açıklama bekliyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında, Emine Erdoğan'ın televizyon dizilerini kastettiği "Katiller ile mafya babaları ve zorbalar rol model gibi lanse edilmesin." sözünü köşesine taşıdı. Alçı'nın yazısındaki Erdoğan tanımlamaları dikkat çekti

GÜNDEM 28.11.2020, 17:54
Nagehan Alçı: Sözcü gazetesinden bir açıklama bekliyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Türk medyasının saygın duayenlerinden birinin bana söylediği bir bilgiyi de burada paylaşayım.." diyerek Sözcü gazetesinin, Emine Erdoğan'ın "Katiller ile mafya babaları ve zorbalar rol model gibi lanse edilmesin." sözlerini manşetleri arasına aldığını ancak kısa süre sonra kaldırıldığını iddia etti. 

"Bu arkadaşların yok erkeklik yok mertlik yok delikanlılık yok yiğitlik söylemleri bomboş, hepsi hikaye." sözleriyle gazeteyi eleştiren Alçı'nın yazısında Emine Erdoğan'ı peşi sıra tanımladığı cümleler dikkat çekti.

İşte o yazıda öne çıkanlar...

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın 25 Kasım’da düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada söyledikleri Türkiye’de yaşayan 85 milyon yurttaşın müşterek hislerine ayna tuttu.

Emine Hanım AK Partilisi MHP’lisi CHP’lisi İYİ Partilisi, hangi siyasi görüşten olursa olsun herkesin, yani 85 milyon insanı ihtiva eden Türkiye toplumunun sesi oldu.

"Katiller ile mafya babaları ve zorbalar rol model gibi lanse edilmesin" cümlesini duyan herkes birbirine Sayın Erdoğan’ın konuşmasını gönderdi.

Çok farklı kimlikler ve düşüncelere sahip insanlar ortak duygularını dillendirdikleri iletişim platformlarında hep bu konuşmayı paylaştılar.

SMS’lerden Whatsapp yazışmalarına FaceTime’lerden sosyal medya paylaşım gruplarına kadar her türlü iletişim kanalında son iki gündür bu konuşma vardı.

Herkesin altını çizdiği cümle de aynı cümleydi.

85 milyon insanın ortak özlemini ve müşterek umudunu dile getirdi Türkiye’nin First Lady’si Emine Erdoğan…

HERKESİN TANIDIĞI VE İTİBAR ETTİĞİ GAZETECİ

Hükümete yakın medyada bu konuşmanın görüldüğünü ancak "içindeki bu muhteşem cümle nedense pek de öne çıkarılmadı" diyen Alçı yazısında ayrıca herkesin tanıdığı ve itibar ettiği bir gazeteci ile Sözcü gazetesinin haberi manşetten kaldırmasına ilişkin görüştüğünü söyledi. Ancak Alçı, okurlarıyla kaynağı olan duayen gazeteciyi paylaşmadı.

Alçı yazısına şu şekilde devam etti:

Hiç kimsenin itiraz etmeyeceği güzellikte ve üstelik Türkiye’nin first-lady’si olan Emine Erdoğan’ın söylediği böyle vicdanlı bir cümlenin üzerinde çok fazla durulmadı.

Türk medyasının saygın duayenlerinden birinin bana söylediği bir bilgiyi de burada paylaşayım..

Bu önemli ismin bana aktardığına göre muhalefet medyasının amiral gemisi Sözcü gazetesi Emine Hanım’ın 85 milyon insan tarafından iştirak edilen bu sözlerini manşetleri arasına almış ancak kısa bir süre sonra haber manşetten kaldırılmış.

Sözcü gazetesi yöneticilerinden de bu hadiseyle ilgili bir açıklama bekliyorum. Bu duayen isim herkesin tanıdığı ve itibar ettiği bir gazeteci.

Medyamıza hakim olan erkek-egemen zihniyetin cinsiyetçi dilini sevmediğimi biliyorsunuz. Bu eril dil bana kaba ve çirkin geliyor.

Fakat diğer yandan erkek gazetecilerin beni daha iyi anlamaları için ben de bu sefer erkek-egemen jargonu kullanacağım.

Emine Erdoğan bu konuşmasıyla delikanlı ve yiğit bir kadın olduğunu ortaya koymuştur. Cesur ve civanmert bir cümle kurmuştur.

Türkiye’nin first-lady’si yani 1 numaralı hanımefendisi tarafından zikredilen ve 85 milyon insanın onayladığı bu şerefli cümleyi haberlerinde yazmaya bile çekinip saklamaya kalkanlar ise gerçek karakterlerini ortaya koymuşlardır.

Bu arkadaşların yok erkeklik yok mertlik yok delikanlılık yok yiğitlik söylemleri bomboş, hepsi hikaye.

Yorumlar (0)