Nagehan Alçı'dan 'öğretmenler rahata alıştı' sözlerine açıklama

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dün kaleme aldığı yazısında "öğretmenler rahata alıştı" ifadesi nedeniyle tepki çekmişti. Alçı, bugünkü yazısında "Meğer herkes okulların açılmasını istiyormuş ama kimseden ses çıkmıyormuş…" görüşünü dile getirdi.

GÜNDEM 12.01.2021, 09:35 12.01.2021, 09:38
Nagehan Alçı'dan 'öğretmenler rahata alıştı' sözlerine açıklama

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dün kaleme aldığı yazısında "öğretmenler rahata alıştı" ifadesi nedeniyle tepki çekmişti. Alçı, bugünkü yazısında "Meğer herkes okulların açılmasını istiyormuş ama kimseden ses çıkmıyormuş…" görüşünü dile getirdi.

Alçı'nın bugünkü "Öğretmenler de yüz yüze eğitime dönülsün istiyor" yazısının bir bölümü şöyle:

"Dünkü yazımın yankı yaratacağını tahmin ediyordum ancak bu kadarını beklememiştim. Meğer herkes okulların açılmasını istiyormuş ama kimseden ses çıkmıyormuş…

Dün tanıdık tanımadık onlarca öğretmen ve eğitimciyle konuştum ve yazıştım. Yalnızca öğretmen değil, birçok öğrenciyle de konuştum.

Herkes, istisnasız aynı şeyi söyledi: Okulların açılmasını istiyoruz. Uzaktan eğitimden fayda sağlayamıyoruz.

Bu arada yazımdaki bir cümle öğretmenleri rahatsız etmiş.

Benim için öğretmenlerimiz çok kıymetlidir. Ailesinde de öğretmen büyükleri olan bir insanım. Hem babaannem Fikriye Alçı hem de kayınvalidem Şerife Kütahyalı emekli öğretmen. Babaannem yıllarca ilkokul çocuklarına emek vermiş, kayınvalidem ise matematik alanında yüzlerce çocuk yetiştirmiş bir cumhuriyet öğretmeni. Öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıların, çektikleri zorlukların, verdikleri emeklerin yakın şahidiyim. Hakları ödenmez.

Yazımdan sonra şunu gördüm: Evet, uzaktan eğitim sayesinde memleketlerine döndükleri için memnun olan bir kesim var ve bu nedenle durumdan şikayetçi değiller. Öte yandan öğretmenlerimizin en az yüzde 90’ı okulların bir an önce açılmasını istiyor. Uzaktan eğitimde verdikleri emeklerin karşılığını alamamaktan, üretken ve verimli olamamaktan şikayetçiler. Teknik detaylar bütün öğretmenleri yormuş. Haklılar…

Bir de yarıyıl tatili yaklaşıyor. Çocukları nasıl değerlendireceklerini, nasıl not vereceklerini bilemeyip, adil olamamaktan endişe eden çok sayıda öğretmen var.

Ben öğretmenlerimizin emeğine sonuna kadar saygılıyım. Ancak bu kadar sıkıntı çekip sonuç almadıklarını düşündükleri bir sistemle ilgili dünyadan örnekler vererek "Biz okulların açılması için gerekirse her yerin kapanmasını savunuyoruz, çocuklarımıza bu kötülüğü yapmayalım. Avrupa okullarını nasıl açık tutmaya gayret gösteriyorsa biz de gösterelim" demelerini bekliyorum.

Gelin elbirliğiyle okullarımızı açmayı bir öncelik haline getirelim.

KADIN HAKLARI AÇISINDAN DA KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM!

Kadınlar da çocuklarının eğitimine destek olmak, onların başında durmak için işlerini bırakıyor, kariyerlerine ara veriyorlar. Bu kadın hakları açısından da kabul edilemez bir durum!

Bütün bunlar bize çok kötü sonuçlar olarak geri dönecek ey yetkililer…

Buradan kendisi de çok deneyimli bir eğitimci olan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a seslenmek istiyorum.

Bir an önce hatta bu ay içinde kademeli olarak okullara dönüş için bir takvim belirlemeli ve okulları açmalısınız…

İlkokullardan başlamak üzere yüz yüze eğitime dönmenin bir öncelik meselesi haline getirilmesi şart."

Yorumlar (0)