Nagehan Alçı'dan Bilim Kurulu'na: Artık ‘yeter’ diyorum!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, okulların açıklamasına kararın verilmesi için Bilim Kurulu'na çağrıda bulundu.

GÜNDEM 10.02.2021, 00:00 10.02.2021, 11:12
Nagehan Alçı'dan Bilim Kurulu'na: Artık ‘yeter’ diyorum!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine okulların açıklaması çağrısında bulundu.

Alçı yazısında, "Bu ülke ne hikmetse pandemide okulları en tehlikeli yer olarak gördü. Ya da feda edilebilecek ilk adres… Galiba ikincisi. Bu stratejiyi Bilim Kurulu belirledi. Ben buna artık ‘yeter’ diyorum! Bilim Kurulumuzun saygıdeğer üyeleri, çocukların tümünün tam zamanlı olarak okullarına kavuşmaları ne zaman önceliğiniz olacak? Bugüne kadar hep ‘ne olur ne olmaz evde dursunlar’ dediniz. Sayın Bakan Ziya Selçuk’u da siz durdurdunuz" ifadelerini kullandı. 

BİLİM KURULU ÜYESİNE 'YAPMAYIN HOCAM' TEPKİSİ

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın okulların açılması konusundaki görüşlerine de karşı çıkan Alçı, şu ifadeleri kullandı:

"Şayet Bilim Kurulu'nun çoğunluğu, Kurul Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan gibi düşünüyorsa yandık. Sayın İlhan’dan bu köşede daha önce de bahsetmiş ve "Okulların açılması mart ayının ortasından itibaren yeniden değerlendirilmeli" sözlerine isyan etmiştim."

Ayrıca öğretmenlerin aşılanmasını da gündeme alan Alçı şöyle devam  etti: 

"O nedenle bugünkü kritik toplantı öncesi Bilim Kurulumuzun değerli üyelerine teker teker yalvarıyorum. Yoğurdu artık çocuklarımız üzerinden üfleyerek yemeyin. Risk görüyorsanız geri kalanı kapatmayı salık verin ama bu ülkenin gelecek nesilleri tamamen mahvolmadan çocukları okullarına kavuşturun" 

Yorumlar (0)