Murat Ağırel'den yeni mektup: "Susmayın, korkmayın, alışmayın"

Gazeteci ve CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in Silivri Cezaevi'nden kendisine gönderdiği mektubu paylaştı. Ağırel, sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

GÜNDEM 11.07.2020, 10:57
Murat Ağırel'den yeni mektup: "Susmayın, korkmayın, alışmayın"

Halk TV'de yayınlanan, Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programına katılan gazeteci ve CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan yazarımız Murat Ağırel'in kendisine gönderdiği mektubu paylaştı.

Yardakaş, şu ifadeleri kullandı:

"Önceki hafta Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in cezaevinde 17 kilo verdiğini söylemiştim ve protesto yapıyor demiştim. Murat öncelikle tek tek isminizi vererek Elfin'i (Tataroğlu) de katarak selamlarını iletmiş.

Uzunca bir mektup yazmış. Murat özetle şunu diyor:

"DERTTEN, KEDERDEN ZAYIFLAMADIM"

"Merak etmeyin, ben iyiyim. Zayıfladığım doğru, infaz yasasından sonra açık cezaevlerinden çok tahliye oldu. Yemeklerde orada hazırlanıyormuş. Ne yazık ki yemekler uzun zamandır aynı. Bulgur pilavı, patates türevi... Her öğün. Kara şimşek (mercimek) sadece benim vazgeçilmezim. Bir Adanalının ana besin kaynağı ettir. Sabah kahvaltında bile et yeriz biz. Bir Adanalıyı hapse tıkarsanız, et vermezseniz o da zayıflar. Kilomun hepsi kastan gitti.

Merak etmeyin! Dertten, kederden, üzüntüden zayıflamadım. Zira bizlere bu eziyeti, hukuksuzluğu sevindirmek şöyle dursun. İnadına direnirim.

SAĞLIK DURUMU

Basına yansıyan hastalığımla ilgili de bilgi vermem gerekirse, dişlerimde sorun var. Bir kaç defa dilekçe vermeme rağmen, ne yazık ki sonuç alamadım. (Avukat) Hüseyin Ersöz'ün haberdar olması ve duyurmasından sonra sağ olsunlar doktorlar ilgilendi. Antibiyotik ile apse yapan iltihabı kurutacaklar. Diş hastaneleri kapalı olduğu için şu anda sadece bu yapılacak. Ağrı kesicilerle idare ediyoruz.

Dilekçe  vermiş yönetime, 'Halk TV'yi izliyorum' diyor. Ancak Tele 1'i ve KRT'yi izleyemiyorum. Onları da izlemek istiyorum.

Gürkan (Hacır) ağabeyi, İsmail'i (Saymaz), Elfin (Tataroğlu) hanımı, Özlem (Gürses) hanımı ve seni esarettten özgürce selamlarım.

"SUSMAYIN, KORKMAYIN, ALIŞMAYIN"

Hiç merak etmeyin, avluda betonu delip çıkan yeşil kadar iradeli. Bulutun ortasında kalıp ışığı yayacağı anı bekleyen güneş kadar sabırlıyım.

Tüm izleyenlere selam eder, ilk gün söylediğimi yine tekrarlarım; Susmayın, korkmayın, alışmayın"

Yorumlar (0)