Murat Ağırel: 10 dakika muayene olabilmek için hastane nezaretinde 5,5 saat bekletildim

Uzun süredir diş ağrısı çeken ve dilekçe verdiği halde revire ve doktora çıkarılmayan Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Murat Ağırel, dün ilk defa doktora götürüldü ancak Ağırel 10 dakikalık muayene için 5,5 saat nezarette bekletildiğini açıkladı.

GÜNDEM 14.07.2020, 09:24
Murat Ağırel: 10 dakika muayene olabilmek için hastane nezaretinde 5,5 saat bekletildim

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in avukatları, bir süredirdiş ağrısı çektiğini bu yüzden yemek de yiyemediğini, verdiği dilekçeye rağmen 20 gün revire, 10 gün doktora çıkarılmadığını duyurmuştu.

Murat Ağırel dün hastaneye sevk edildi ancak 5,5 saat nezarette bekletildiğini ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren Ağırel, "bu koşullarda tedavi olmayacağım" ifadelerini kullandı. Avukat Celal Ülgen, gece saatlerinde yaptığı açıklamada Ağırel'in tedaviye ikna edildiğini kaydetti.

Ağırel'in avukatı Celal Ülgen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Murat Ağırel beklenenin ve bize verilen bilginin aksine hastaneye sevk edilmedi. Bunun yerine kelepçelenerek lojmanlar bölgesindeki cezaevi hastanesine götürüldü ve orada 5,5 saat bekletildi. Diş nedeniyle gittiği revirde dahiliye doktoruna gösterildi ve kan tahlili yapıldı. Bunun dışında revirdeki koğuşta diğer hastalarla birlikte tutulan Ağırel’e yemek de verilmedi. Bu bilgileri kara propaganda olsun diye söylemiyorum. Bir avukatın yapması gereken doğruları ve maddi gerçeği anlatıyorum" dedi.

Ülgen, Ağırel'in kendilerine gönderdiği notu da paylaştı. Ağırel notta şunları dile getirdi:

"On dakikalık muayene olabilmek için Covid'li, KOAH’lı, kanserli, kaburgaları kırık, kolları kesik mahkumların da devamlı devirdaim yaptığı nezarette tam beş buçuk saat bekletildim. Ellerim kelepçeli geldiğim hastane benzeri yerin nezaretinde adeta cezalandırıldım. ‘Seni sevk ettik ama akıllı ol’ denildi. Yapılan bu muameleye itiraz ettim. ‘Tedavi olmak istemiyorum artık beni koğuşuma götürün’ dediğimde Başakşehir hastanesine sevk edildim. ‘İstemiyorum’ dedim. Dilekçe yazdırdılar. İnfaz memuru ‘abi bizi yakma’ dedi. Sevk istemediğimi bir an önce nezaretten çıkmak istediğimi bildirdim. Sora tekrar dilekçe istediler. Yine yazdım. Bu sefer Okmeydanı Hastanesine sevk ettiler. Saatlerce ‘beni nezaretten çıkarın’  dedim. En son lanet olsun ‘hastanesine de sevkine de’ dedim. Cezaevine zar, zor döndüm."

Ağırel sosyal medya hesabından da açıklama yaptı. "Bugün Silivri Cezaevi yerleşkesinde bulunan cezaevi hastanesine götürüldüm 5, 5 saat hastane nezaretinde bir grup mahkûm ile bekletildim. Sonuçta Toplam 10 dakika üç ayrı doktor muayene etti" diyen Ağırel yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Bugün Silivri Cezaevi yerleşkesinde bulunan hastaneye ellerim kelepçeli götürüldüm 5, 5 saat hastane nezaretinde Toplam 10 dakika üç ayrı doktor muayene etti. İki ayrı hastaneye sevk kararı verildi. Tedavi Silivri’de yapılamıyor ama bunu anlamak 5,5 saat sürdü. Bu muamelenin sonucunda şunu anladım. Bu kötü muamele bana değil savunduğum düşünceye, bu zulüm bana karşı değil savunduğum ilkelere… Ama direneceğim, bu koşullarda tedavi olmayacağım. Direneceğim. Verirlerse ağrı kesici vermezlerse acıya dayanacağım.  Duruşma gününe kadar bu şekilde mücadele edeceğim.  Desteğinize teşekkürler…"

Avukat Celal Ülgen, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Murat Ağırel'i saat 01:30 itibarıyle tedavi olmaya ikna ettik. Yarın Okmeydanı Hastanesine sevki yapılacak. Gece Cezaevine giden arkadaşımız Av. Fuat Selvi’ye ve bütün gün yanında kalan Av. Ziya İlker Göktaş’a teşekkürler... Bir teşekkür de sizlerin yoğun ilgisine..." dedi.

Yorumlar (0)