Mümtaz'er Türköene'nin tahliyesi için 'terör propagandası' formülü konuşuluyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Türköne’nin terör örgütü üyeliğinden değil, terör örgütü üyesi olmadığı halde onu meşru göstermek, teşvik etmek ve propagandasını yapmak suçundan dolayı cezalandırılması gerektiği savunuluyor" dedi.

GÜNDEM 30.06.2020, 10:04
Mümtaz'er Türköene'nin tahliyesi için 'terör propagandası' formülü konuşuluyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “davasının yeniden incelenmesini” istediği eski Zaman yazarı Mümtaz’er Türköne’nin tahliyesi için bir formülden söz edildiğini söyledi.

Selvi, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Zaman gazetesi yazarlarına açılan davada 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Mümtaz'er Türköne'nin tahliyesi için konuşulan formülü bugünkü köşe yazısında şöyle anlattı:

Mümtaz’er Türköne’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten aldığı hapis cezası da var. Ama asıl büyüklük izzetinefsine zor gelen birisinin adalet hakkını savunabilmektir.

Mümtaz’er Türköne için bir formülden söz ediliyor. Türköne, FETÖ üyeliğinden 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zaman gazetesindeki bazı yazıları delil olarak görülen Türköne, yaklaşık 4.5 yıldır hapiste. Dosyası temyiz aşamasında olan Türköne için şöyle bir formül konuşuluyor. Türköne’nin terör örgütü üyeliğinden değil, terör örgütü üyesi olmadığı halde onu meşru göstermek, teşvik etmek ve propagandasını yapmak suçundan dolayı cezalandırılması gerektiği savunuluyor. Mümtaz’er Türköne dosyasını inceleyen savcı da yerel mahkemede o yönde değerlendirme yapmış. 

Mümtaz’er Türköne, Terörle Mücadele Yasası’nın 7. maddesinin birinci fıkrasına ve TCK’nın 314. maddesine göre 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. O nedenle bir süre daha hapis yatması gerekiyor. Ancak temyizde bozulur da 7. maddenin ikinci fıkrasındaki terör propagandası yapmaktan ceza alırsa, yattığı hapis cezaları dikkate alınarak cezaevinden çıkma imkânı doğacak. İki ceza arasında bir fıkra var ama biri hapiste tutuyor, diğeri tahliye ediyor. Dileğim, Mümtaz’er Türköne’nin bir önce özgürlüğüne kavuşması...

Yorumlar (0)