Mucize çocuk Ayda'nın ilk sorusu: Babam nerede?

İzmir’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda 91. saatin ardından Ayda Gezgin isimli 4 yaşındaki çocuğa canlı ulaşıldı.

GÜNDEM 03.11.2020, 11:17
Mucize çocuk Ayda'nın ilk sorusu: Babam nerede?

İzmir’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda 91. saatin ardından canlı bir çocuğa ulaşıldı.

Çamaşır makinesinin yanındaki yaşam üçgeni sayesinde hayatta kalan Ayla’ya ulaşılması üzerine enkaz altına serum, termal battaniye ve sedye ulaştırıldı. Sedyeye alınan Ayda, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Ayda’nın kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi.

Arama kurtarma ekibinden Nusret Aksoy, “İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum, ‘iyiysen elini sallayabilir misin?’ dedim, elini kaldırdı salladı.” diyerek çocuğun bulunma anını anlattı.

Bir başka görevli ise, Ayla ile enkaz altındaki görüşmeleri sırasında Ayla’nın birkaç kez su ve ayran istediğini söyledi. Enkaz altında 90 saat kalmamış gibi iyi gözüktüğünü anlatan sağlık görevlisi, bu durumdaki bir kazazedeye şoka girmemesi için sıvı veremediklerini anlattı.

Ayda Gezgin enkaz altından kurtarılan 107. kişi oldu. 3,5-4 yaşında olduğu söylenen Ayla’nın babası ve amcası ile ambulansla hastaneye gönderildiği, annesi Fidan Gezgin’in ise enkaz altında olduğu belirtiliyor.

Ayda’nın enkazdan çıktıktan sonra ilk babasını sorduğu öğrenildi

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ayda Gezgini kurtaran ekibin verdiği ilk bilgilere göre, Minik Ayla’nın ilk tetkikleri sonucunda kanaması yok, idrar yolları açık, bilinci açık

Yorumlar (0)