banner773

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Çekilme Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama geldi. ABD ile varılan uzlaşma sonucu YPG’lilerin, Barış Pınarı Harekatı’nın yapıldığı Tel Abyad-Resulayn arasındaki 120 kilometre genişliğindeki hattan çekilecekleri öğrenildi.

GÜNDEM 21.10.2019, 13:25
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Çekilme Açıklaması

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in geçen hafta Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin ardından iki ülkenin üzerinde uzlaştığı ve Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’ne 120 saat ara vermesini de kapsayan mutabakatın Tel Abyad-Resulayn arasındaki 120 kilometre genişliğinde ve 32 kilometre derinliğindeki hattı kapsadığı ortaya çıktı.

Çekilmeyle ilgili MSB'den yapılan açıklama şöyle;

TSK, 17 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içerisinde bölgeden çıkmasını yakından takip etmektedir. Bu kapsamda kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış faaliyetleri sıkı şekilde ABD’li muhataplarla koordine edilmektedir.

Bu kapsamda şimdiye kadar bölgeden 125 araç çıkış yapmıştır.

ABD ile yapılan mutabakata rağmen PKK/YPG’li teröristlerce 17 Ekim 2019, saat 22.00’den itibaren toplam 36 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir.

Konuyla ilgili ABD askerî yetkilileri ile yakından koordineye devam edilmektedir.

A+A-

Yorumlar (0)