Milli Savunma Bakanlığı: F-35 ortaklığı iptal edildi diyemiyoruz ama durduruldu

"F-35'lerin güvenliği Türkiye için büyük önem taşıyor"

GÜNDEM 25.07.2019, 12:55
Milli Savunma Bakanlığı: F-35 ortaklığı iptal edildi diyemiyoruz ama durduruldu

Milli Savunma Bakanlığı, F-35 programına ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'nin programdan çıkarıldığının netleşediği söylenen açıklamada, "F-35'lerin güvenliği Türkiye için büyük önem taşıyor" ifadeleri yer aldı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "F-35'ler konusunda iptal kararı verildi diyemiyoruz ama durduruldu. F-35'lerin güvenliği Türkiye için büyük önem taşıyor. Pilot ve personelin ABD'den ayrılması için çalışmalar sürüyor. Taraflı, adil olmayan bir karar, NATO'nun gücünü etkiler. Ülkemizin F-35 program ortaklığı projesi askıya alınan bir proje. Henüz net olarak iptal edildiği, çıkarıldığı ile ilgili bir belge yok" ifadeleri yer aldı. 

"Türk ve ABD heyetlerince güvenli bölge tesisiyle ilgili müşterek çalışma yapılmıştır. Çalışmaların önümüzdeki dönemde devam etmesi planlandı"

S-400 sevkiyatında ilk aşama tamamlanıyor 

"S-400'lerin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na sevkiyatı bugün itibariyle tamamlanıyor. Toplam 30 sorti yapıldı. İlk bölümün teslimatı için Rusya'da 30 uçak geldi. İkinci grup sevkiyat da Ankara'ya yapılacak"

Yorumlar (0)