Milli Eğitim Müdürlerinden skandal paylaşımlar

CHP’li Tüzün, Bilecik Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş’un ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik’in okul müdürleriyle haberleşmek için kurdukları mesajlaşma grubunda “evet” için kampanya başlattığını ve 'hayır' oyu vereceklere hakaret içeren paylaşımda bulunduğunu bildirdi. Tüzün, “Bu açıkça halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik etmektir” dedi

GÜNDEM 09.02.2017, 15:48 09.02.2017, 15:48
 Milli Eğitim Müdürlerinden skandal paylaşımlar

Birgün'den Çağlar Ballıktaş'ın haberine göre, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki cami imamından sonra Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik’in okul müdürlerine referandumda “evet” oyu kullanmalarına ilişkin propaganda yaptığını açıkladı.

Bürokratların da “evet” kampanyasına katıldığına dikkati çeken Tüzün, Bilecik’te okul müdürlerinin haberleşmek için kurduğu mesaj grubuna Çelik ve Durmuş’un “Son savaş” başlıklı bir yazı gönderdiğini ve bu yazıda, “Bugün CHP, HDP, FETÖ, PKK, YPG, AB, ABD, Almanya hepsi ‘HAYIR’ diyor. İşte şimdi Ya bunların safındasınız? Ya da Davos’ta masaya yumruğunu vuran, İsrail cumhurbaşkanına postayı koyan Abdülhamit’in varisinin” “Bu referandum değil, Mazlumların ümidi, İslamın hizmetkarı, ümmetin son kalesi Türkiye'nin 90 yıllık aradan sonra yeniden dirilişinin oylanması” ve “Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız, Ya sandıkları patlatıp Osmanlının torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya inecez, Yada bir 90 yıl daha sürünmeye devam edecez” ifadelerinin yer aldığını açıkladı.

Suç duyurusunda bulunulacak

Tüzün, “Bu metinde siyasi değerlendirmelerin ötesinde ‘Hayır’ oyu verecekler için ‘namussuzlar, hırsızlar, Amerikan çocukları, darbeciler’ gibi inanılmaz suçlamalar yapılmaktadır” dedi. Milli Eğitim Bakanı’na müdürleri görevden alması konusunda çağrıda bulunan CHP’li Tüzün, Durmuş ve Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

“Yazım kurallarına hakim değiller”

Milli eğitim müdürlerinin gönderdiği mesajlar hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de veren Tüzün, vatandaşlar arasında ayrım yapan, kin ve nefreti körükleyen bu bürokratlar hakkında adli ve idari bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu. Müdürlerin gönderdiği mesajlardaki yazım hatalarına da dikkati çeken Tüzün, Bakan Yılmaz'a şu soruları yöneltti:

“Referandum kampanyası öncesinde eğitimcilerin dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bir genelge yayınlamayı düşünüyor musunuz? Güzel Türkçemizin yazım kurallarına uygun cümle bile kuramayan bu bürokratlar hangi kriterler dikkate alınarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli göreve atanmışlardır? Vatandaşlar arasında bölücülük yapan bürokratlar bu cesareti nereden bulmaktadır?”

 

milli-egitim-mudurlerinden-skandal-paylasimlar-243366-1.

 

milli-egitim-mudurlerinden-skandal-paylasimlar-243367-1.

 

 

 

Yorumlar (0)