Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Bütün ekip hazır, okula bu yıl hiç dönmemeye hazırız

"LGS ve YKS, eğer sağlık koşulları bunu gerektirirse ertelenebilir"

GÜNDEM 19.03.2020, 13:54
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Bütün ekip hazır, okula bu yıl hiç dönmemeye hazırız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapatılmasının ardından devreye sokulacak olan uzaktan eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin merkezinin şu anda televizyon olduğunu ve bu sistem için 6 kanal alındığını aktardı. 

Bakanlığın TRT ile ortak çalıştığını ve tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Selçuk, "Bütün ekip hazır, okula bu yıl hiç dönmemeye hazırız" dedi. İlkokul, ortaokul ve liseler için ayrı ayrı programların oluşturulduğu, derslerin saat 09:00'da başlayacağını ve 20'şer dakika olacağı bilgisini veren Selçuk, dersleri kaçıranlar ve müfredatın gerisinde olan öğrenciler için de tekrar derslerinin yapılacağını kaydetti.

"Bütün vatandaşlar şundan emin olsun, çocuklarımızın, öğrencilerimizin hukukun her zaman koruruz" diyen Bakan Selçuk, LGS ve YKS sınavlarına ilişkin olarak da, "LGS ve YKS, eğer sağlık koşulları bunu gerektirirse ertelenebilir. Tercihim ertelememek, zamanında yapmak sınavı" dedi.

Yorumlar (0)