Milletin bahçesini millet kurtardı

Ataköy sahilinin son yeşil alanına inşaat yapılacaktı. Bakırköylüler hukuk mücadelesi başlattı ve kazandı. Baruthane arazisi şimdi Millet Bahçesi oldu Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, “Orayı halkın direnişi korudu” dedi.

GÜNDEM 11.11.2018, 12:34 11.11.2018, 12:34
Milletin bahçesini millet kurtardı

İstanbul Bakırköy'de Ataköy sahilinin tek yeşil alanı Baruthane, ilk olarak konut projeleriyle gündeme geldi. Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan ve padişahların kahve içtiği tarihi Baruthane Kulesi'nin de içinde bulunduğu araziye, AVM ve rezidans yapılacaktı. Bakırköylüler, tescilli tarihi yapılara da sahip Baruthane'nin yeşil kalması için yıllarca hukuk mücadelesi verdi. Sonuç Bakırköylülerin zaferiyle sonuçlandı, planlar iptal edildi.

Bakırköylüler, tarihi Baruthane arazisini koruyabilmek ve seslerini duyurmak için birçok kez eylem yapmıştı.

Bakırköylüler, tarihi Baruthane arazisini koruyabilmek ve seslerini duyurmak için birçok kez eylem yapmıştı.

ERDOĞAN AÇACAK

Şimdi Ataköy sahilinin tek yeşil alanı olan Baruthane, Millet Bahçesi olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, önümüzdeki günlerde açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Baruthane Millet Bahçesi arazisinin betonlaşmaması için verilen mücadeleyi anlattı. CHP'li Kerimoğlu, “60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin kullanım hakkı, 2012'de TOKİ aracılığıyla satıldı. Benden önceki belediye yönetimi de ruhsatlarına onay vermişti. Orada büyük bir inşaat başlayacaktı. Göreve geldikten sonra ilk iş Ataköy'de kalan son kültür varlığını korumak amacıyla dava açtık” dedi.

KERİMOĞLU'NDAN ADAYLIK SİNYALİ Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, Hande Zeyrek'in sorularını yanıtladı. “Partim isterse bir dönem daha başkan olarak hizmet vermek isterim” dedi.

KERİMOĞLU'NDAN ADAYLIK SİNYALİ
Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, Hande Zeyrek'in sorularını yanıtladı. “Partim isterse bir dönem daha başkan olarak hizmet vermek isterim” dedi.

 

CHP'li Bülent Kerimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha sonra arazinin ruhsat ve plan iptallerini gerçekleştirdik. Mahkemenin 2014'teki kararı gereğince inşaat faaliyetleri durduruldu ve ruhsatları geçersiz sayıldı. Hem halkın direnişi hem de belediyenin hukuk mücadelesi sonrası Baruthane'yi koruyabildik. Bugün orası betonlaşmadıysa, Millet Bahçesi yapılıyorsa bunun arkasındaki irade Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy halkının direnişidir. Sayın Cumhurbaşkanı bir açılış yapacaksa bunun arkasındaki güç, orayı TOKİ aracılığıyla satıp imara açanlar değil aksine orayı direnerek halka kazandıran Bakırköylülerdir. Bakırköy'de çevre hassasiyeti olan birçok dernek vardır. Onlara da teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)