banner773

MHP'li muhalif isimler yeni partiyi tartışıyor

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve Ümit Özdağ 'geri dönüş' başvurularına mahkemeden 'ret kararı' almalarıyla yeni bir muhalif parti kurma tartışmalarını gündeme getirdi.

GÜNDEM 20.12.2016, 09:30 20.12.2016, 09:30
MHP'li muhalif isimler yeni partiyi tartışıyor

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın mahkemeye yaptığı “geri dönüş” başvurusuna Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden “ret kararı” çıkmasının ardından, muhalif kanatta yeniden “parti kuralım” tartışması gündeme geldi. Muhalif kanattan bir grup “Eğer bir parti kurulacaksa bu, Milliyetçi Çalışma Partisi’ni (MÇP) yeniden canlandırmak olmalı” görüşünü savunurken, bir grubun da Demokrat Parti (DP) çatısı altında toplanmayı önerdiği ifade ediliyor.

 

MHP Genel Merkezi’nde ise AKP ile MHP arasında anayasa değişikliği görüşmelerinin ardından muhalif kanadın yeniden Twitter üzerinden hareketlenmesiyle ilgili olarak, espriyle, “Twitter partisi kursunlar, amblemini de Twitter kuşu yapsınlar” değerlendirmesi yapılıyor. MHP’de 15 Temmuz sonrası tabandaki gücünü kaybeden muhalif hareketin merkez sağda partileşme çalışması yürüttüğü öne sürülüyor. Ama Akşener başta olmak üzere partiden ihraç edilen isimlerin yargı mücadelesini sürdürdüğü, bu aşamada “yeni parti”nin dillendirilmesinin mücadeleye zarar vereceği değerlendirmesi yapılıyor. Ancak bu görüş muhalif isimleri destekleyen tabanda değil, genel başkanlığa adaylığını koyan isimlerce dile getiriliyor. Muhalif tabanda ise “yargı süreci kilitlendi, başka çıkış yok” görüşü baskın.

 

[Haber görseli]

 

‘Kongre yargıda’

 

Muhalifler, “Öncelik MHP’den ihraç kararının yargısal zeminde kaldırılmasında. Ayrıca kongreye ilişkin yargı kararı da henüz kesinleşmiş değil. Bu nedenle yargısal mücadele henüz bitmiş değil. Şu an partileşme gibi bir adım yok. Ama parti içinde mücadele şansı kalmayınca elbetteki ileride farklı arayışları gündeme gelebilir” görüşünü dile getirerek, bir sonraki aşamanın partilileşme olabileceğine dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)