Metin Kaya: Sağduyulu Vatandaşlar Bu Gidişata Dur Dedi

Cumhuriyet Halk Partili Metin Kaya, GazeteKritik’e gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 06.12.2019, 14:20 06.12.2019, 14:21
Metin Kaya: Sağduyulu Vatandaşlar Bu Gidişata Dur Dedi

CHP’li Metin Kaya, Gazetekritik’e yaptığı açıklamalarda, 31 Mart sonrası sürecin ülkeyi iç siyasette olumlu bir çizgiye soktuğunu ve halkın gidişata dur dediği bir seçim geçirdiklerini söyledi. Türkiye’nin sağduyulu vatandaşların iradeleriyle bir değişim yaşanmaya başladığını belirten Kaya, “31 Mart’tan önceki süreçte Türkiye’de ciddi manada kamplaşmalara sebep olan bir dil ve yönetim vardı. 31 Mart öncesinde başarılara imza attığı düşünülen belediyecilikler, geçtiğimiz yerel seçimlerle birlikte bize kimlerin nereleri, nasıl, ne kadar talan ettiğini göstermiştir. Kendi söylemlerindeki gibi halka hizmet için mi geldiler yoksa kendi menfaatlerine mi hizmet ettiler, hepsi ortaya çıkmıştır. Bu aslında Türkiye’de sağduyulu, demokrat vatandaşların, sağ sol ayırt etmeksizin birleşerek gidişata dur dedikleri bir seçim olmuştur. Bu seçim ülkeyi farklı bir sürece sokmuş ve halka teslim etmiştir” diye konuştu.

Aslen Tuncelili olan Kaya, Tunceli halkı ve yerel siyasette gelinen noktayı da, “Tunceli Türkiye’de farklı bir il. Mesela Tunceli Türkiye’de vergisini en yüksek oranda veren ildir, hiç vergi kaçırmaz, hiçbir adi suç yaşanmaz. Her ne kadar “Dersim 4 dağ içinde” diye türküleri de olsa, Tunceli aslında o 4 dağın içine sığmayan bir uygarlık ve medeniyete sahip bir şehirdir. Tunceli’yi eski zamanlara baktığımızda çok değerli insanlar temsil etmiştir. Şu anda da orada Polat Şaroğlu bir milletvekili arkadaşımız var. Tunceli insanlığa açılan kapıdır, altından insanların yaşadığı gümüş bir kapıdır” sözleriyle ifade etti.

31 Mart ve sonrasını AKP, MHP ve HDP’nin duyarlı seçmenlerinin oylarıyla zafere gidilen bir süreç olarak nitelendiren CHP’li Kaya, “Türkiye’de şu anda gri alanlar vardır. Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bütün bu gri alanlara dokunmuştur. Türkiye’de legal olan siyasi partinin seçmenleri, AKP’nin, MHP’nin ve HDP’nin seçmenleri duyarlılıkla davranmıştır. İktidar partisinin de kötü söylemlerinden ve kötü yönetiminden kaynaklanan süreçte bu duyarlı seçmenlerin ittifak yapıp zafere gittiği bir süreç olmuştur” ifadelerini kullandı. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun parti kuracağı iddialarıyla ilgili soruya Kaya, “Ben Sayın Davutoğlu ile Sayın Babacan’ın önümüzdeki süreçte parti kuracağına inanıyorum. Onların programlarını bizim görmemiz gerekiyor tabi. Parti programları dahilinde onların da mutlaka duyarlılıkla hareket edeceklerine inanıyorum” diye cevap verdi.

31 Mart yerel seçimleriyle AKP’nin yaşadığı ve anketlerde de görülebilen ivme kaybı sonrası erken seçim olabileceği söylentilerine dair de önemli açıklamalarda bulunan Metin Kaya, “Bu ülkede artık insanlar birbirine selam dahi veremeyecek noktaya gelmiştir. Komşu, komşuyu tanımıyor, tanımak istemiyor daha doğrusu. Kardeş kardeşle görüşemiyor, görüşmeme noktasına getirmişler çünkü. Herkes birbirine küs, insanlar mutsuz. Bir arada yaşarken insanların birbirlerine ‘günaydın’ bile demediği bir toplum haline getirildik. Toplumun böyle olduğu, ekonomisinin bu kadar bozuk olduğu, bütün komşularıyla sorunlu olunan bir ülkede erken seçim söylentilerinin çıkması çok doğal. İnsanlar çözümü bunda görüyor olabilirler. Benim yakın zamanda olup olmayacağına dair bir öngörüm yok fakat 2023’ten önce bir erken genel seçim olma ihtimalini yüksek görüyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)