Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yapolırken Doğu bölgeleri için çığ uyarısında bulunuldu.

GÜNDEM 04.02.2021, 16:31 04.02.2021, 16:34
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yağış uyarısı geldi. MGM tarafından yapılan açıklamada Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri için kuvvetli yağış; Doğu Bölgeleri için ise çığ uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sırasıyla şöyle:

"Yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Rize il geneli ile Artvin’in kıyı kesimlerinde (Hopa, Arhavi, Murgul, Borçka) beklenen yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) yağmur, 800m üzeri rakımlarda yoğun kar ( 30-60 cm kar örtüsü) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, buzlanma ve don, dik yamaçlarda çığ riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

"Hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yorumlar (0)