Meteoroloji uyardı: Fırtına, sağanak, kar, tipi... Kış şimdi geldi!

Meteoroloji önümüzdkei 5 günlük hava tahmin haritalarını paylaştı. Buna göre Türkiye'nün geneli bugün itibariyle yağışlı havanın etkisi altına girerken, fırtına ve şiddetli kar yağışı için alarm verildi.

GÜNDEM 12.02.2021, 08:23
Meteoroloji uyardı: Fırtına, sağanak, kar, tipi... Kış şimdi geldi!

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Giresun çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Marmara'nın kuzey ve Doğusu ile Batı Karadenizin iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısının yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, Edirne'nin güneyi, Çanakkale ve Muğla çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Buna göre olası meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Sıcaklıkların Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Marmara’nın güneyinde (Balıkesir, Bursa), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerinden, gece saatlerinden Marmara ve Yarın Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40- 80km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

İSTANBUL'DA SABAHA KADAR SÜREN YAĞIŞ

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıların ardından gece saatleri İstanbul genelinde sağanak yağış etkili oldu.

İstanbul’da beklenen yağış ile birlikte şiddeti fırtına da etkili oluyor.

Gece yarısı başlayan yağış sabahın erken saatlerine kadar aralıksız devam etti.

ANKARA İÇİN DE ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara için kritik uyarıda bulundu. Yarın için şiddetli rüzgar ve fırtına beklediğini duyuran Meteoroloji , Ankaralıları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları husunda uyardı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Batılı yönlerden kuvvetli ruzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yorumlar (0)