Meteoroloji'den bir kar uyarısı daha: Bu geceye dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı beklendiğini, kar kalınlığının ise 20-40 cm arasında olacağını açıkladı.

GÜNDEM 16.01.2021, 12:47 16.01.2021, 12:48
Meteoroloji'den bir kar uyarısı daha: Bu geceye dikkat!

Uzun süredir kurak geçen günlerin ardından ülke genelinde kış etkisini göstermeye başladı. Salıya kadar yoğun kar yağışları var. Sıcaklıkların daha da düşmesi bekleniyor. Kar yağışı daha çok İstanbul’un kuzeyinde ve yüksek semtlerde etkili oluyor. Sarıyer, Arnavutköy, Eyüpsultan, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Beykoz, Ümraniye ve Üsküdar’da kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

İSTANBUL’A YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İstanbul’da Cumartesi akşamı önce sulu kar var. Pazar ve pazartesi yoğun kar yağışı bekleniyor.

Marmara Bölgesi’nde; Kocaeli, Sakarya tarafında sulu kar ve dağlarda ise kar var. Yağışın az olduğu Trakya bölümünde de don etkili olacak. Bölgede cumartesi gecesinden itibaren yoğun kar bekleniyor.

“MUHTEŞEM KAR GELİYOR”

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ”4 yıldır böyle yoğun bir kar yağışı yoktu. 20-30 santimetrenin üzerinde kar yağışı alabileceğiz. Muhteşem kar geliyor” dedi.

“BU GECE KAR YAĞIŞI BAŞLAR”

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen de Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: ”Gece İstanbul’a hafif de olsa kar yağdı. Bugün İstanbul’da kar yok. Bu gece kar yağışı başlar ve 3 gün devam eder. Yağış cumartesi akşam, pazar ve pazartesi kuvvetlenecek.”

MGM: KAR KALINLIĞINI 20-40 CM ARASI OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı beklendiğini, kar kalınlığının ise 20-40 cm arasında olacağı uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)