Meteoroloji'den 7 il için 'toz fırtınası' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünden itibaren 7 il için toz fırtınası uyarısında bulundu. Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, kronik hastalığı, astımı, kronik bronşiti, koah ve alerjisi olanların bu dönemde dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 14.09.2020, 14:38
Meteoroloji'den 7 il için 'toz fırtınası' uyarısı

Ankara'yı geçen cumartesi günü etkiyen toz fırtınasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü pazartesi gününden itibaren Şırnak, Siirt, Mardin, Antalya, Manisa, Aydın ve Balıkesir için hassas toz fırtınası uyarısında bulundu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi, toz taşınımının en fazla etkilediği bölgeler arasında bulunuyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz fırtınasının yüzlerce kilometrelik alanı etkilediğini ve toz partiküllerinin günlerce havada asılı bir şekilde kaldığını söyledi.

DHA'ya konuşan Şenyiğit, toz fırtınalarının özellikle koah, bronşit ve astımı olanlar ile yaşlılarda ciddi anlamda sağlık sorunu teşkil ettiğini belirtirken, fırtınanın içindeki toz zerreciklerinin ve toz partiküllerinin ağız ve burun yoluyla akciğere girerek, nefes darlığı oluşturacağına dikkati çekti.

Yorumlar (0)