Meral Akşener: 15 Temmuz'u getiren 2010 referandumudur

FOX TV'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Meral Akşener, referandum etkinliklerinin engellenmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendi.

GÜNDEM 08.03.2017, 11:40 08.03.2017, 11:40
Meral Akşener: 15 Temmuz'u getiren 2010 referandumudur

FOX TV'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Meral Akşener, referandum etkinliklerinin engellenmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendi. "Görmezden gelmeye çalışmayın" diyen Meral Akşener, MHP'deki "değişim süreci" için, "Ciddi anketler gösteriyordu ki sadece AKP'den yüzde 8'lik bir oy alıyorduk. İşte bunu ne zaman gördüler ortalık karıştı" ifadelerini kullandı.

'Başkanlık referandumu' kampanyasında şartların eşit olmadığını söyleyen Meral Akşener, "AKP yönetimine şunu söylemek isterim. Anayasa değişikliğine hayır diyenler olmasa, desek ki biz oynamıyoruz, herkes evet oyu kullansa ne olur? Referandum meşru olur mu? Bizim hayır dememiz çok kıymetli, meşruiyet açısından. Olağanüstü hal varken referanduma gidiyoruz. Rekabeti ortadan kaldırmasına rağmen gündeme getirmiyoruz" dedi.

ALMANYA VE HOLLANDA'YI KINADI


Avrupa ülkelerinin AKP'li isimlerin programlarını iptal etmesine de değinen Meral Akşener, Almanya ve Hollanda'yı kınayıp, "Ben de Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlarına yapılan bu uygulamayı protesto ederek Almanya ve Hollanda'da toplantılarımı iptal ettim. Gitmemiz fırsatçılık olurdu. Keza Sayın Baykal da aynı duruşu sergiledi" diye konuştu.

Referandum kampanyası için düzenlemeyi planladığı programların engellendiğini dile getiren Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Yalova’da bir gün kala programım iptal edildi. Çanakkale’de bir otel tuttuk, parasını ödedik, senet yapılmış, nolur yapmayın dediler. Biz tabii devam ettik. Hayatımda ilk defa megafonla konuştum. Ne oldu biliyor musunuz? Elektrikler kesildi. Benim konuşmalarımın özü milli iradenin önemi. Yıllardır milli irade diyenlerin yaptıkları bu. Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum, görmezden gelmeye çalışmayın."

"AYIPTIR, AYIP..."


Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın üslubundan "oldukça rahatsız" olduğunu dile getiren Meral Akşener, "Referandumda ‘hayır’ diyenleri terörist, hain, FETÖ'cülükle suçladılar. En son 15 Temmuz'da özel hareketçı polislerin üstüne bomba yağdıranlar da hayırcıydı dediler. Farkındaysanız kimse ‘evet’ diyenlere bir şey demiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ülkenin Cumhurbaşkanı kalktı en son hayır diyenlere çukur dedi. Bir manasıyla mezarı işaret etti. En hafif itibariyle ayıptır ayıp" dedi.

İMECE USULÜ MİTİNG


Referandum kampanyasını kısıtlı imkanlarla sürdürdüğünü söyleyen Meral Akşener, şunları söyledi:

- Herkes imece usulüyle programlarımıza geliyor. İnsanların bunları duymaya ihtiyacı var. Kendilerinin bir mitingi 2 milyon lira. Lüks otellerde yemekler, toplantılar. Biz küçücük salonlara sığmıyoruz, çıkıp dışarıda konuşuyoruz. Bu durumda onlara sormak lazım, nereden geliyor bu değirmenin suyu? Benim bütün ailem fertlerim araştırılsın, akrabalarım, kuzenlerin vs. Bir tane FETÖ'den açığa alınmış, ihraç edilmiş, hakkında soruşturma açılmış insan yok. Bugün benim gibi bunun iddialı söyleyebilecek, Bahçeli de dahil başka bir siyasetçi var mıdır? Ben söyleyeyim yoktur.

15 TEMMUZ'UN ÖNÜNÜ 2010 REFERANDUMU AÇTI


- 15 Temmuz’u getiren 2010 referandumudur. AKP’nin getirdiği anayasa değişikliği paketi ile beraber Anayasa Mahkemesi ve HSYK ele geçirildi. O gün uyardık, yargıyı cemaate teslim ediyorsunuz diye. Bumerang gibi geldi kendilerini vurdu. O hakimler ve savcılar ile operasyonlar yapıldı TSK’ya. 2010’da hayır dedim ve çok çalıştım. 15 Temmuz’da ne oldu? Millet, devleti sokaktan topladı.

ERKEN UYANAN HÜKÜMET DEVİRİYOR
- Parlamenter sistem bütün eksikliğine rağmen büyük bir birikim sağlayan sistem oldu. Bugün dünyanın en iyi sistemini getirseniz de en az 15 yıl lazım. Türk tipi başkanlık sistemi dediğiniz şey Afrika yönetimlerinde vardır. Orada sabah erken uyanan hükümet deviriyor. Biz toplumunun tamamının fikir beyan ettiği, konuşup, tartıştığı, toplumsal bir mutabakat metninden bahsediyoruz.

BÜROKRASİNİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ
- Hayırcılara o kadar büyük suçlamalar oluyor ki. AKP’li il başkan yardımcısı video çekmiş. Milli eğitim müdürü keza aynı şekilde. Bizim vergilerimizle maaş alan memurlar gözümüze soka soka parti propagandası yapıyor. Çivisi çıkmış bir devlet bürokrasisiyle karşı karşıyayız. Türkiye çok yoruldu, sürekli sen şusun sen busun. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç varken bunun gündeme gelmemesi gerekiyordu. Hukukun üstünlüğü ve ekonomi uygulanmayan ülkelerde hiçbir şey olmaz.

MHP GENEL BAŞKANI'NA HİÇ YAKIŞMIYOR
- MHP Genel Başkanı’na gerçekten hiç yakışmıyor. Binlerce yıllık Türk tarihi, 150 yıllık Türk Milliyetçi Fikriyatı ve 50 yıllık siyasi geçmişi bulunan bir hareket. O islami ve Türk töresine ait tavır ve davranışları tamamen yıktılar. Bu nedir biliyor musunuz? Acizlik göstergesidir. Çok yanlış buldum. Kongre sürecinden bugüne kadar 142 kere iftira ve hakarette bulundular hem şahsıma hem yol arkadaşlarıma. Genel başkan yardımcıları ağıza alınmayacak sözler söylediler.

"YAZIHANEM KURTULSUN"
Akşener, Küçükkaya'nın 'Bahçeli'nin Anayasa değişikliğini gündeme getirmesinin altında başka ne olabilir' sorusuna, Yazıhanem kurtulsun. Sandalyenin bekası. Tutarlılık yok. Suç işlemesinin önüne geçemiyoruz bari hukuki bir çerçeve koyalım. Bu gerekçe makul görünmüyor. Beka sorunu ortaya çıkarıldı. Devletin ve milletin bekası hendekler kazılırken, Oslo’da masada pazarlık kepazeliği yapılırken, Dolmabahçe imzalar atılırken yok muydu?" diye cevap verdi.

 

Yorumlar (0)