"Menzil Tarikatı, iktidara, devlete, bakanlıklara sızmış"

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, köşesinde Menzil Tarikatı'nı yazdı. Doğru, "Menzil tarikatı, iktidara, devlete, bakanlıklara, önde gelen kurumlara sızmış; jandarmaya da sızmak üzereymiş" ifadesini kullandı.

GÜNDEM 19.10.2020, 10:15 19.10.2020, 10:17
"Menzil Tarikatı, iktidara, devlete, bakanlıklara sızmış"

Bugünkü köşesinde 'Tarikatlarınız' başlıklı bir yazı kaleme alan Sözcü yazarı Necati Doğru, Menzil Tarikatı'nın her yere sızdığını, jandarmaya da sızmak üzere olduğunu söyledi.

Tarikatla ilgili bilgi veren Doğru, şöyle dedi:

"Tarikatın şeyhi “Gavs” imiş. Gavs dünyanın manevi yöneticisi olduğuna inanılan kişiymiş. Son haberlere göre Sağlık Bakanlığı Menzil Şeyhi'nden soruluyormuş."

Türkiye'nin her yerin 'Gavs'a gidildiğini belirten Doğru, "Şeyhin tükürüğünde, üfürüğünde her şeklinde keramet buluyorlarmış. Onun yemek artıklarından bir parça kapabilmek için birbirlerini çiğnemekteymişler." dedi.

Doğru yazısında şöyle sordu:

"Tam sorulacak soru: Tarikatınız, Müslümanlık ilerlesin diye hangi dev adımları attı, hangi dev hamleleri yaptı, mümin düşüncesine, davranışına, üretimine, ahlakına, kültürüne olumlu anlamda ne ekti, ne biçti, ne sonuç aldı?"

Doğru, "Tarikatlar! Devlete sızarlar. Sızdırılırlar. Din pazarlarlar. İnanç soyarlar. Diyanete şirktirler. Şirketler kurarlar. İhale alırlar. Devleti de soyarlar.Tarikatlarınız!İslam ahlakına.İslam medeniyetine.İslam terbiyesine. İslam tasavvufuna.İslam hoş görüsüne. Ne katkı yaptı? Susmaktasınız! Niçin?" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)