Melih Bulu'nun danışmanı olarak atanan Oğuzhan Aygören'den açıklama

Melih Bulu'nun danışmanı olarak atanan Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Oğuzhan Aygören danışmanlığı kabul etmediğini açıkladı.

GÜNDEM 02.02.2021, 09:49 02.02.2021, 09:57
Melih Bulu'nun danışmanı olarak atanan Oğuzhan Aygören'den açıklama

Boğaziçine rektör atamasını kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'nun istifası, demokratik seçim yapılması ve gözaltına olan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle bugün 17.00’de eylem yapmak istedi.

Eylem öncesi polisler öğrencilerin kampüsten çıkışına izin verilmedi, kampüs önünde toplanan öğrencilere müdahale etti. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Polisler akşam saatlerinde üniversitesine girerek yine öğrencilere müdahale etti ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Bu gelişmelerin ardından kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Oğuzhan Aygören, öğrencilere güvenlik görevlilerinin müdahalesinin kabul edilebilir olmadığını ve atama haberini ise bugün sürpriz bir şekilde öğrendiğini dile getirdi.

Aygören şunları kaydetti:

“Bana girişimcilikten sorumlu rektör danışmanlığı önerisi geldiğinde birçok kişi ile görüştüm, istişare ettim ve nihayetinde rektöre önce Senato ve ÜYK üyeleri ile iletişim kurmasını ve sonrasında rektör yardımcılarını belirlemesini önerdim. Benim bir ünvana ihtiyacım olmadığını, zaten Girişimcilik Merkezi Müdürü olarak okulda bu alanda çalışmalar yaptığımı ve Boğaziçi’nin girişimcilik alanında öncü rol üstlenmesi için her zaman olduğu gibi elimden geleni yapmaya devam edeceğimi ilettim.

Bu kadar şeffaf ve samimi bir iletişimle diyalog kurmaya devam ederken bugün sürpriz bir şekilde rektör danışmanlığı görevine atandığımı öğrendim. Kendisinin de aynı şeffaflıkta hareket etmesini beklerdim. Boğaziçi, bu ülkenin en değerli beyinlerini yetiştirme sorumluluğu ile sıradanlaşmayı hak etmeyen çok özel bir yerdir. Gülse Birsel’in 2017 mezuniyet konuşmasında söylediği gibi bizim Türkiye’yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var. Ancak Boğaziçi’ni küçük Türkiye yaptığımızda hepimiz kaybederiz. Ayrıştırıcı ve hedef gösterici mesajlar, bugün üniversite ve çevresinde polis baskısıyla gerçekleşen olaylar, öğrencilerimize güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilebilir değildir. Tüm bu sebeplerle, bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim.”

Yorumlar (0)