banner773

Mehmet Ayvalıtaş Davasında Karar Babayı İsyan Ettirdi

Gezi direnişi sırasında Ümraniye'de yapılan yürüyüşte karşıdan gelen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davada karar verildi. 6,5 yıl süren yargılama sonucu mahkeme heyeti iki sanığın beraatine karar verdi.

GÜNDEM 21.10.2019, 13:30
Mehmet Ayvalıtaş Davasında Karar Babayı İsyan Ettirdi

Kartal Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24. celsesi görülen duruşmaya sanık Cengiz Aktaş katılmazken, bir diğer sanık Görkem Demirtaş duruşma hazır bulundu. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ve taraf avukatları da duruşmadaydı.

Davacı Mustafa Kartal ve Seyit Kartal'ın avukaı Sevgi Evren dosya kapmasında alınan bilirkişi raporlarının taraflı ve eksik olduğuna dikkat çekerek, “Kazanın yaşandığı gün iki polis memurunun tuttuğu tutanak 6,5 yıl boyunca göz ardı edildi. Bu dosyada eksik inceleme yapıldı. Bu nedenle verilen mütalaa kabul edilebilir değildir” dedi. Mahkeme heyetine, “6,5 yıldır çabalıyoruz siz çaba sarf ediyorsunuz” diyen Evren, “Bu kadar süre zarfında gerçeği ortaya çıkarmıyorsak hepimiz gidip evimize oturalım, başka işler yapalım" diye konuştu.

Kovuşturmanın genişletilmesini isteyen avukat Evren, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesini talep etti.

"KARARI VİCDANINIZA BIRAKIYORUM"

Duruşmada söz alan baba Ali Ayvalıtaş oğlunun vefat etmesinin üzerinden tam 6,5 yıl geçtiğini anımsatarak, “Oğlum asker olacaktı. Yuvasını kuracak, insanlığa hizmet edecekti. Oğlum yürüyüşe katıldı. Bu suç mu? Sizden ricam size güveniyorum. Tutuklayın bunları. Çocuğum öldürüldü. Eşim hayatını kaybetti. Ben Bypass oldum. Yürüyemiyorum. Allaha sığınıyorum. Kararı sizlerin vicdanına bırakıyorum” dedi.

Sanık Görkem Demirbaş'ın avukatı Yalçın Tura ise kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerin reddedilmesini istedi. Duruşma savcısı da katılan avukatlarının taleplerinin reddedilmesini istedi.

TALEPLER OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti katılanlar vekillerinin araçların teknik özellikleriyle ilgili rapor aldırılması, bir kısım tanıkların dinlenmeleri, yeniden kesif yapılarak bilirkişi raporu alınması yönündeki tevsi tahkikat taleplerinin yargılamayı uzatacağı bu nedenle taleplerin oy birliği ile reddine karar verdi.

"SUÇSUZ OLDUĞUMA İNANIYORUM"

Son sözleri sorulan Görkem Demirbaş, “Suçsuz olduğuma inanıyorum. Beraatimi talep ediyorum. Keşke böyle bir kaza yaşanmasaydı. Karşı tarafının acısını da paylaşıyorum” dedi

Yorumlar (0)