Marmara Üniversitesi'nin final sorusunda ''Tayyip'e sor'' krizi!

Sosyal medyada yer alan ve Marmara Üniversitesi'ndeki ekonomiye giriş dersinin final sorusu olduğu öne sürülen bir soruda cevap şıkkında "Tayyip'e sor" yanıtının yer alması dikkat çekti.

GÜNDEM 28.01.2021, 14:59
Marmara Üniversitesi'nin final sorusunda ''Tayyip'e sor'' krizi!

Marmara Üniversitesi’nin Ekonomiye giriş dersinin sınavında sorulduğu iddia edilen sorular ise sosyal medyada olay oldu.

Sorulardan biri “Ayakkabı almak istiyorsun ama çok pahalı. Ne anlama gelir?” şeklinde sorulurken cevap şıkları arasında "Tayyip'e sor" şıkkı da yer aldı.

Bir diğer soruda ise, “Ticarete kapalı küçük bir kasabada herkes fındık üretiyor. Serbest ticarete kadar kimin refahı artacak?” ifadeleri yer alırken cevap şıkları arasında "Tayyip her zaman kazanır" şıkkı yer aldı.

İddialarla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medyadan açıklama yaptı.

Varank açıklamasında, "Üniversiteleri bir bilim merkezi olarak değil de kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi görenlerin eğitimden anladığı seviyesizlik ortada. Bu aşağılık politik ağzı rahatça kullanabilmek için hukuka uygun rektör atamalarını dahi militan eylemine çevirenlerin de asıl derdi budur!" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öğretim görevlisi Bülend N. hakkında soruşturma başlatıldı. Marmara Üniversitesi yönetiminin, öğretim görevlisinden istifasını istediği, aksi halde görevden alınacağını söylediği öğrenildi.

Marmara Üniversitesi, Nomer hakkında idari soruşturma başlattığını duyurdu. Üniversiteden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 
 
Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nden bir öğretim elemanının 2547 sayılını kanunun 40'a maddesi ile görevlendirildiği Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, Introduction to Economics I dersinin test olarak yapılan final sınavındaki seçeneklerden bazılarında Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır." 
Öte yandan Marmara Üniversitesi yönetiminin, öğretim görevlisinden istifasını ya da emekliliğini istediği, aksi halde görevden alınacağını söylediği öğrenildi. 

ÖĞRENCİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri ise, dekanlığa konuyla ilgili gönderdikleri toplu mailde, "Bülent N.'nin mizahi bir yaklaşımla hazırladığı sınav sorularının sebep olarak gösterilerek görevden alınmasını / istifaya zorlanmasını kabul etmiyoruz" dedi. 

Öğrencilerin açıklaması şöyle:

"Biz Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri olarak, 28.01.2021 tarihinde saygıdeğer hocamız Bülent N.’nin mizahi bir yaklaşımla hazırladığı sınav sorularının sebep olarak gösterilerek görevden alınmasını / istifaya zorlanmasını kabul etmiyoruz. Bülent Hocamız bizim için hem entelektüel bilgi birikimi hem alanındaki uzmanlığı hem de nazik ve insancıl yaklaşımı ile öğrencilik hayatımız boyunca hepimize yol göstermiş eşsiz bir insandır. Ne ders içinde, ne ders dışında herhangi bir kişi veya kuruma asla hakaret etmemiştir. Biz, özgür düşüncenin akademide olmazsa olmaz bir unsur olduğunu savunuyor, ilgili final sınavı sorularının öne sürülerek mesleğini yıllardır saygı ve onur ile başarıyla sürdüren değerli hocamıza yöneltilen haksızlığa karşı duruyoruz. Hocamızın yanındayız, kendisine karşı herhangi bir yaptırım uygulanmasını kesinlikle istemiyoruz."

Yorumlar (0)