Mahkumlardan 'saraylı' gönderme

Yaklaşık 165 bin tutuklu ve hükümlünün faydalanmasına yönelik MHP'nin ortaya attığı ve tartışılmaya devam eden af tartışmasının sürdüğü şu günlerde, Konya'daki "mahkum fuarında" sergilenen bir ürün dikkat çekti. Mahkumlar tarafından yapılan ve Adalet Bakanlığı görevlileri tarafından satışa çıkarılan ürünler arasında "Ak Saray" maketinin de bulunduğu gözlendi.

GÜNDEM 20.10.2018, 14:36 20.10.2018, 14:36
Mahkumlardan 'saraylı' gönderme

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu'nun düzenlediği İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Konya’da devam ediyor. Hükümlülerin ürettikleri malzemeler halka sunuluyor.

FOTO:SÖZCÜ

FOTO:SÖZCÜ

Fuar alanı kurulumunda mahkumların çalıştığı ve binbir çeşit ürünün satışa sunulduğu alanda, çay ve temizlik işlerinde de hükümlüler çalışıyor.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nda, 68 ceza infaz kurumundan hükümlü ve tutukluların el emeği göz nuru ürünler yer alıyor.

FOTO:SÖZCÜ

FOTO:SÖZCÜ

Açılışına Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz ile İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan'ın katıldığı fuarda satışa sunulan ürünlerin çeşitliliği ise oldukça dikkat çekici.

FOTO:SÖZCÜ

FOTO:SÖZCÜ

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ SATIŞA ÇIKARILDI

Patatesten, 15 Temmuz Köprüsü maketine kadar birçok ürünün yer aldığı fuarda en çok ilgi gören ürün ise bin liraya satışa sunulan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maketi oldu.

El emeği ürünlerle, tarımsal ve sanayi üretim malzemelerinin de satışa çıkarıldığı fuarda, katılımcıların ağırlıklı olarak eski hükümlüler, avukatlar ve adliye personeli olduğu görüldü.

Yorumlar (0)